Nyheter

Slik er pågangen på Sørtoget

Go-Ahead anbefaler å bestille billetter og setereservasjon så tidlig som mulig.

– Vi har god etterspørsel etter reiser med Sørtoget da det er mange som har det som den foretrukne måten å reise på mellom Stavanger, Kristiansand og Oslo. Det er ferietid som gjør at det er høysesong hos oss, i tillegg er det populært å bruke Sørtoget til/fra festivaler og konserter, som det har vært mange av langs strekningen Sørtoget kjører på, sier Oda Riska, pressevakt i Go-Ahead, til RA.

Til tross for god etterspørsel, mener Riska at det ikke har en direkte sammenheng med flystreiken.

– Vi kan ikke si at vi merker SAS-streiken i særlig grad, sier hun.

Hopp av og på

Go-Ahead har fortsatt mulighet for plass på flere av sommeravganger, også med sommerbilletten Sørpasset, som har blitt videreutviklet for denne sommeren.

– Dette er en fleksibel 10-dagers sommerbillett som gjør det mulig for kundene å hoppe av og på så mye man vil med på hele Sørtoget-strekningen. Sørpasset ble lansert for første gang i fjor og også i år har det vist seg å være et populært alternativ for kunder i alle aldre. Sammen med Kutoppen-toget vårt er dette et godt tilbud for barnefamilier, ettersom hver voksen kan ta med seg et barn opptil 18 år, gratis, sier pressevakten.

– Vi oppfordrer imidlertid alle til å bestille billett/setereservasjon så snart som mulig, da det kan bli fullt. For de som reiser med barn kan det være fint å bestille plass i familievognen, som du finner i alle tog. Her er det god plass til barnevogn, toalett med stellebord og et eget lekerom, legger hun til.

Stille reise

Riska tipser også om et nytt alternativ for deg som vil reise stille.

– Vårt nye produkt Hvile, som er noe helt nytt på markedet, er et godt alternativ for de som vil ha en stille og rolig reise. Hvile er en hvilestol som kan legges ned 45 grader ved hjelp av et kontrollpanel, og som minner litt om setene på business class på fly.

Hvile er tilgjengelig på nattavgangene og utvalgte dagavganger.

Mer fra Dagsavisen