Nyheter

Mablis-festivalen: God stemning i Vålandsskogen

Til tross for en dyster værmelding fredag ettermiddag, har musikktørste tilskuere møtt opp for å nyte at festivalen er tilbake for fullt.

– Festivalen er i gang, og det er nesten sol!, sier en ivrig Sondre Lerche fra hovedscenen i Vålandsskogen, til latter og hurra fra publikum. Han er imponert over at så mange har tatt turen ut så tidlig.

Lerche har med seg Avatars of Love-albumet som debuterte i april. Det til stor begeistring for publikum.

Kveldens arrangement byr på en rekke artister, som trolig er takknemlige for at kulturlivet begynner å komme seg på beina igjen. I løpet av fredagen vil JEJUNE, Sleaford Mods, Undergrunn, Kjartan Lauritzen, Jonahh og Gabrielle stå på scenen.

God stemning

.

Festivalgåerne RA møter, er kanskje likevel mest opptatt av morgendagens opptreden av Skambankt, som blir en av bandets siste.

Hvem gledes det mest til å se på scenen?

– Gabrielle!, sier Cathrine og Louise.

– Men, Skambankt! Det blir fett, en av deres siste konserter, påpeker Håkon.

Gjengen er gjengangere ved Mablis, og melder om god stemning på festivalen. Eneste unntak er fraværet til popfenomenet Girl in Red, som måtte avlyse grunnet skade på stemmebåndet.

Dere lot dere ikke skremme av værmeldingen?

– Nei, nei, så klart ikke!

Så løper gjengen videre til neste opptreden. JEJUNE står for tur.

..

Lys- og stilshow

Rett før klokken 20.00 spiller Kjartan Lauritzen på scenen, til publikums store glede. Festivalområdet er fylt til randen, og stemningens elektrisitet gjør at vi glemmer både grå skyer og våte luer. En energisk Lauritzen, iført fiskehatt og løpedress, minner publikum om hvem de står ved siden av.

– Og uansett om været er for jævlig er vi i hvert fall nesten alle fra Vestlandet, roper artisten med et lurt smil, før showet er i gang.

.

Motiverte frivillige

Kjernen i Mablis-festivalen er, siden oppstart i 2016, frivillighet. For Mia Duric er det første gang hun stiller opp som frivillig ved festivalen. Det gjør hun etter særs gode tilbakemeldinger fra venninner som har bidratt ved tidligere år.

– De synes det var veldig gøy. Alle er hyggelige, festivalen er veldig koselig og arrangementet er godt organisert. Jeg og venninnene mine er veldig glad i konserter, det gjør det bare enda bedre, sier Duric.

De som bidrar en av dagene på festivalen, får fri tilgang den andre. I morgen får Duric altså være publikummer selv.

Hvilken artist gleder du deg mest til å se?

Gabrielle og Emilie Nicolas, sier hun smilende, taktisk posisjonert nær scenen hvor Gabrielle om litt vil stå.

Hva sier du til andre som vurderer å være med som frivillige neste år?

Bli med, dette er kjekt.

.
.








Mer fra Dagsavisen