Nyheter

– Dette er viktig for å få til det grønne skiftet

Nordic Edge Expo 2022 er i gang.

Administrerende direktør for Nordic Edge, Stig Finnesand, åpnet konferansen på tirsdag med å si at det er tid for handle.

– Vi er sikre på at vi sammen vil kunne lykkes med å finne løsninger for at vi skal kunne nå FNs mål om å bli en klimanøytral by innen 2030, og på den måten spille en viktig rolle i Green Deal, sier Finnesand fra scenen i Stavanger Konserthus.

Han forklarer at et viktig element for å få til det grønne skiftet, er å samle viktige beslutningstakere fra næringslivet, akademia og politikken. Og det er nettopp det Nordic Edge Expo handler om.

– Alle her er klare til å dele kunnskap, ekspertise og diskutere løsninger og lede vei, sier Finnesand.

Han påpeker at programmet er fullt av kunnskapsrike folk, som er engasjerte i å gjøre en forskjell, og som alle har innbyggernes velferd som deres hovedprioritet.

Viktig rolle

Pia Fishcer, talsperson for Nordic Edge

Temaet for årets konferanse er «From Awareness to Action.» Pia Fischer, ansvarlig for Nordic Edge Expo, påpeker at det bare er 7,5 år til 2030, og målet om å bli klimanøytral.

– For å nå målet må vi handle, vi kan ikke bare snakke. Mye av paneldiskusjonene gjennom dagen i dag går på hva kreves for å klare å gjøre reell handling, sier Fischer til RA.

Stavanger er nylig utnevnt av EU-kommisjonen som en av fem fyrtårnbyer for bærekraftig byutvikling og en av 112 europeiske byer som skal bli klimanøytrale innen 2030.

– Det er helt fantastisk, men det forplikter, sier Fischer.

Hun mener Nordic Edge Expo spiller en viktig rolle i å nå målene.

– Vår rolle er å samle de etablerte selskapene, gründerne, kommunene, universitetene, kapitalmiljøene, og være i tett dialog med innbyggerne for å få til dette skiftet sammen.

Mer fra Dagsavisen