Nyheter

Dette kan du gjøre i vinterferien

Både i Stavanger og Sandnes er det mye man kan finne på vinterferien.

Blant annet Sølvberget og Museum Stavanger (MUST) presenterer et innholdsrikt program for små og store i vinterferien. Med bibliotekkort kommer barnefamilier gratis inn på flere museer i ferien: Stavanger museum, Stavanger kunstmuseum, IDDIS Norsk grafisk museum og Norsk hermetikkmuseum. Uten bibliotekkort gjelder ordinære priser på museene.

Programmet på Sølvberget og bibliotekene på Finnøy, Rennesøy og Madla består blant annet av: Lesestund i Skattkammeret, Slangenes verden, filmvisninger, Pizzaskole på Renaa Xpress, Hobbyverksted, og Bobleshow.

En fullstendig programoversikt for Sølvberget og de andre bibliotekene finner du på sølvberget.no

Familieverksted

MUST inviterer til flere ulike arrangement i vinterferien. Stavanger kunstmuseum arrangerer for eksempel kunstverksted hver dag i vinterferieuken, i samarbeid med Sølvberget. Her kan du for eksempel lage vennskapsbånd.

MUST arrangerer også familieverksted, filmvisninger, Fugleløype, Fugletegning og lesestund.

På Iddis inviterer de til trykkeriverksted mandag til fredag, hvor du kan bli med å trykke dine egne kort med ekte bokstavtyper i tre eller skriv navnet ditt med fjær og blekk.

I tillegg er det mulig å delta på «Doktor Proktors monsterkamuflasje,» hvor du kan «bli med i en verden av farlige dyr og opplev å bruke kamuflasje selv.»

Se full programoversikt for vinterferien på museumstavanger.no.

Dinosaurer og isbjørner

Du finner rundt 15 ulike dinosaurer i full størrelse i utstillingen på oljemuseet.

På Norsk Oljemuseum i Stavanger kan du blant annet gå på dinosaurutstilling. Hver dag kl. 13.00 tilbys publikumsomvisning i dinosaurutstillingen. I tillegg blir det billedquiz og pusleoppgaver.

På Arkeologisk museum, UiS er det Isbjørnuke i vinterferien. Søndag 27. februar er den internasjonale isbjørndagen, og på Arkeologisk museum har de isbjørnen Finn fra Finnøy. På programmet står blant annet sporløype, isbjørnverksted og fortellerstund med isbjørnen Finn.

Store dominobrikker

I Sandnes inviterer Vitenfabrikken til vinterferie med full kapasitet.

– Vi gleder oss til å ønske velkommen til store og små i vinterferien! Nå går det mot lysere tider, og vi kan igjen ha fulle planetarievisninger og show, skriver Vitenfabrikken på sine hjemmesider.

I tillegg til flere etasjer med ulike utstillinger, kan du oppleve dette hos Vitenfabrikken i vinterferien:

  • Domino- og kulebanen, med hundrevis av store dominobrikker kan dere bygg deres egen bane over trapper og ulike hindringer, og se hvor lenge kjedereaksjonen varer.
  • Visninger og film i planetariet
  • Øglænd utstillingen
  • Show
  • Publikumsverksted:

*26. og 27. februar «Lag din egen mat – vi dyrker ertespirer!»

* 28. februar «Lag din egen bok – japansk bokbinding, blokker og hefter»

* 1. mars «Pixelart – med perler, tegninger og korssting»

* 2. mars «Lag ditt eget klistremerke»

* 3. mars «Koding av design og trykk på handlenett»

* 4. mars «Lodding av liten rå lommelykt»

* 5. og 6. mars «Lag din egen mat – vi dyrker ertespirer!»

Dagens program, med spesifikke tidspunkt for filmer, visninger, show og aktiviteter får du i resepsjonen ved ankomst til Vitenfabrikken.

Mer fra Dagsavisen