Nyheter

35.000 hurtigtester til skoler og barnehager: Dette gjør du hvis du tester positivt

I romjulen ble det sendt ut 35.000 hurtigtester til skoler og barnehager i kommunen, slik at både ansatte og elever kan teste seg før de kommer tilbake etter juleferien. Dette må du gjøre hvis du tester positivt.

– Det er usikkert hvordan dette vil slå ut, men vi er forberedt på et høyt antall positive hurtigtester og har derfor økt kapasiteten på PCR-testing de neste dagene, sier direktør for helse og velferd, Eli Karin Fosse.

Stavanger kommune skriver i en pressemelding mandag at i romjulen ble det sendt ut 35.000 hurtigtester til skoler og barnehager i kommunen. Alle som tester positivt på hurtigtest skal registrere positiv test på denne nettsiden, og bestille tid til PCR-test på Helsenorge sine hjemmesider.

Ikke alle blir oppringt ved positiv test

Videre i pressemeldingen opplyser kommunen om at alle som registrerer positiv hjemmetest på remin.no/stavanger, vil få en sms med videre instrukser.

– Det er viktig at alle følger disse instruksene. Smittesporerne vil ikke ha kapasitet til å ringe alle som tester positivt. De prioriterer å ringe til utvalgte grupper, skriver kommunen før de fortsetter:

– En ny teststasjon åpner i Haugåsstubben 9 på Åsen (innkjøring ved Shell-stasjonen). Åsen teststasjon holder åpent onsdag 5. og torsdag 6. januar kl. 09.00 til 15.00. I tillegg vil teststasjon 1 i Gunnar Warebergs gate 13 og teststasjon 2 i Ishockeyveien i Stavanger Forum holde åpent som vanlig.



Mer fra Dagsavisen