Nyheter

Video: Slik har du ikke sett brannvesenet før

Musikkvideoen bruker humor for å få fram et alvorlig budskap. Det handler nemlig om å ta ansvar for sin egen og kollegaenes helse.

Ansatte i Rogaland brann og redning IKS, brannfolk og feiere, har laget en musikkvideo hvor de rapper om å ta ansvar.

Video-stuntet kommer i forbindelse med lanseringen av kampanjen «Rene brannfolk og feiere». Musikkvideoen bruker humor for å få fram et alvorlig budskap. Det handler nemlig om å ta ansvar for sin egen og kollegaenes helse. RBR sin interne kampanje “Rene brannmenn og feiere” som skal vare et helt år, har som hovedformål å få større bevissthet rundt den økte risikoen for visse typer kreft som brannfolk og feiere har, og det å ta ansvar for å forebygge sykdom.

– Vi ønsker å øke bevisstheten rundt det å ta ansvar for egen og kollegaenes helse. Vi vil ha fokus på viktigheten av å bruke tilgjengelig verneutstyr og av riktig renhold av utstyr etter bruk. Vi vil spre kunnskap, og øke bevisstheten rundt dette med kreftrisiko, forklarer brannkonstabel og prosjektleder Lene Nyberg i en pressemelding.

Låten er spilt inn i studio hos Stavanger-artisten Tore Pang, som også har skrevet musikken.

Med gangstereffekter, flammer og tøffe dansetrinn som bakteppe, byr de ansatte i brannvesenet virkelig på seg selv når de trer ut av komfortsonen og sine hverdagslige gjøremål på jobb.

Rogaland brann og redning IKS har spilt inn musikkvideo.






Mer fra Dagsavisen