Nyheter

Setter opp «Viking-tog»

Go-Ahead setter opp ekstra tog fra Stavanger sentrum til Jåttåvågen i forbindelse med Viking-kampen lørdag. Men det spørs om det blir permanent.

Søndag klokken 18.00 er det vanligste tidspunktet for avspark når Viking spiller hjemmekamper i Jåttåvågen. Klokken 18.01 ankommer toget som stopper rett ved arenaen, skrev RA i september. SV-gruppeleder og Viking-patriot Eirik Faret Sakariassen er redd flere velger bort tog som framkomstmiddel til SR-Bank Arena fordi det er for få togavganger på kampdager.

Nå tar Go-Ahead grep. I en pressemelding melder Go-Ahead at de setter opp ekstra togavganger i forbindelse med lørdagens Viking-kamp:

  • Lørdag 23.10 fra Stavanger kl. 15.30 med ankomst Jåttåvågen kl. 15.38. Toget stopper også ved Paradis og Mariero
  • Lørdag 23.10 fra Jåttåvågen kl. 18.05 med ankomst Stavanger kl. 18.13. Toget stopper også ved Mariero og Paradis
  • I tillegg kjører vi 30 minutters avganger gjennom hele dagen etter ordinær rute. Disse togene kjører også innom Sandnes Sentrum, hvor det er ventet mye publikum til Byfesten og gjenåpningen av Ruten.

Etter suksessen med gjenåpningskampen mot Sandefjord er det duket for ny stadionfest for Viking når de mørkeblå tar imot Lillestrøm.

– Som en lokal aktør er vi opptatt av å støtte opp om lokale arrangementer og ting som opptar folk i nærmiljøet vi opererer i. Vi ser av erfaring fra forrige hjemmekamp til Viking at det var mange Viking-fans på stadion, og det er gøy. Vi setter derfor opp ett ekstra tog fra Stavanger til Jåttåvågen før kamp og ett ekstra tog til Stavanger etter kampen da det også denne gang forventes mange tilskuere. På den måten kan vi tilby en behagelig reise hjem for alle som ønsker å ta toget, sier kommersiell sjef Tonje Løkaas Fossum i Go-Ahead.

Fossum oppfordrer til å kjøpe togbilletter på forhånd for å slippe køer og trengsel foran automatene. Dette kan enkelt gjøres via app og nettside.

Go-Ahead: Ikke permanent

Salgsansvarlig i Go-Ahead, Dag Brekkan, sier til RA at det utvidede togtilbudet kun er denne lørdagen. Han er ikke avvisende til at Go-Ahead kan sette opp flere tog når de mørkeblå spiller kamp.

– Nå er det ikke mange kamper igjen i årets sesong, men vi kommer til å gjøre en vurdering også neste hjemmekamp. Alt kommer an på interessen. Mye avhenger av hvordan Viking gjør det i serien. Gjør de det bra, merker vi økt behov. Samtidig vi kan ikke sette opp ekstra avganger og kjøre tomme tog, sier Brekkan, som sier Go-Ahead har en god dialog med Viking.

Utvidet helgetilbud

Siden 16. august har det blitt satt opp 42 nye avganger på Jærbanen i helgene.

– Aldri før har innbyggerne i Rogaland hatt et bedre togtilbud i helgene. Når går det tog hver halvtime fra klokken 10 til 22. Det er vi veldig glade for, og det var noe Go-Ahead ønsket å levere på. Det ble mulig nå som samfunnet går mer tilbake til normalen, sier Brekkan.

Mer fra Dagsavisen