Viking

Viking inviterer til ny fest

Etter suksessen med gjenåpningskampen mot Sandefjord er det duket for ny stadionfest for Viking.

Stavanger — Lørdag 23. oktober tar Viking imot Lillestrøm på SR-Bank Arena, og for å få flest mulig til å legge lørdagsturen til Jåttåvågen har Viking planlagt et nytt stunt mot publikum. Torsdag meldte nemlig Stavanger Aftenblad at de mørkeblå inviterer til oktoberfest på stadion.

I gjenåpningskampen mot Sandefjord var det over 14.000 tilskuere til stede, og det ble satt i gang stor mobilisering på forhånd. Den lørdagen var det mye som skjedde på Nord-Jæren, med både Sandnes Ulf-Bryne og Oilers-Ringerike gående på konkurrerende klokkeslett. Viking var raskt ute med å booke inn artister for å tilby underholdning, og nå gjentar de suksessen med det.

Utenfor SR-Bank Arena vil det være en «fan zone» for familier, og rigges opp et telt med plass til 600 personer. Der er skjenkebevillingen allerede på plass.

– Mange klubber sliter med å fylle tribunene etter pandemien. Og hvis alle skal sitte med halvtomme arenaer, så vil alle til slutt slite. Derfor prøver vi å benytte anledningen til å stelle i stand noe kjekt i forbindelse med kamp som vil hjelpe folk tilbake på kamp, sier Vikings salgssjef Børge Moi Nilsen til avisen.

Norsk Toppfotball har også gjort andre grep for å trekke til seg blant annet familier. Nå er kamptidspunktene på søndager flyttet fra 18.00 og 20.00 til 17.00 og 19.00. Da det ble kjent tidligere i uken var Vikings salgssjef Kjartan Salvesen rask med å hylle endringene.

– Dette er noe jeg har ønsket i lang tid. Om dette er begynnelsen på et nytt kamptidspunkt for norsk toppfotball vil jeg hylle det. Vi ønsker så mange barn som mulig på kamp, og nå er man sent hjemme. Vi må tenke hvordan vi kan få mest mulig publikum, så jeg tror det er et riktig valg, sa Salvesen til RA.

Viking spiller borte mot Strømsgodset søndag klokken 17.00. Det blir den første kampen etter landslagspausen, som har pågått siden Sandefjord-kampen 2. oktober.


Mer fra Dagsavisen