Nyheter

Politiet svarer om statsborgerskap

Politiet: - Bestilte aldri time. Selstad svarer at hun sjekket portalen 60 ganger.

Onsdag skrev RA om nederlandske Suzanne de Kok Selstad som etter 31 år i Norge ønsker å bli norsk statsborger, spesielt fordi hun vil stemme ved stortingsvalget i september. Prosessen har vart ti måneder. Selstad venter fortsatt på å få avtale med politiet for å fysisk møte på politihuset for å få verifisert dokumentene hun sendte inn i den digitale søknaden august i fjor.

Sør-Vest politidistrikt hadde ikke mulighet til å kommentere saken før den gikk i trykken. Dagen etter svarer politiet følgende:

– Søkere må registrere søknad i UDI sin søknadsportal. Det har søker gjort i denne saken. Men hun har trolig aldri bestilt noen timeavtale hos politiet. Søknaden er dermed ikke levert og ikke under behandling, sier Lene Therese Birkeland Trædal, seksjonsleder ved utlendingsforvaltning i Sør-Vest politidistrikt i en e-post til RA.

Har sjekket portalen mange ganger

Birkeland Trædal påpeker at søker må bestille timeavtale hos politiet for å levere dokumentene ved personlig frammøte. Det skal også foretas ID-kontroll – det er derfor ikke mulig å levere søknaden uten personlig frammøte, opplyser hun.

Selstad har fått sett svaret fra politiet og kommenterer følgende:

– Jeg har hatt telefonkontakt med dem og politiet nevnte at jeg måtte sjekke ledige timer, som sagt tidligere har jeg vært inne på portalen og sjekket mange, mange ganger uten hell, sier Selstad.

– Tidligere når jeg har vært i kontakt med politiet, ble jeg fortalt at de ikke hadde noe system for venteliste, fortsetter hun.

Etter at saken ble omtalt i RA forteller Selstad at hun har opprettet kontakt med politiet, og håper hun blir norsk statsborger tidsnok til å stemme ved stortingsvalget 13. september.




Mer fra Dagsavisen