Nyheter

Oljefunn i Barentshavet

Equinor har gjort oljefunn tilsvarende 31 – 50 millioner fat utvinnbar olje.

Equinor og partnerne Vår Energi og Petoro har funnet olje i undersøkelsesbrønn 7220/7-4 i utvinningstillatelse 532 i Barentshavet. Foreløpige beregninger av størrelsen på funnet er mellom 5 og 8 millioner standard kubikkmeter utvinnbar olje, tilsvarende 31 – 50 millioner fat utvinnbar olje, melder Equinor i en pressemelding.

– Det kreves utholdenhet og langsiktighet for å lykkes i Barentshavet. Dette funnet styrker vår tro på mulighetene som finnes, ikke minst rundt Castberg, Wisting, Snøhvit og Goliat-områdene, sier Nick Ashton, Equinors letedirektør for norsk sokkel, i pressemeldingen.

Brønnen ble boret om lag 10 kilometer sørvest fra funnbrønnen 7220/8-1 på Johan Castberg-feltet og 210 kilometer nordvest for Hammerfest.

Equinor har vært aktiv i Barentshavet siden åpningen for mer enn førti år siden. Undersøkelsesbrønn 7220/7-4 er den første av fire planlagte letebrønner for Equinor i Barentshavet i år (som operatør eller partner), ifølge pressemeldingen.

– Equinor har over mange år bygget sterke kompetansemiljøer for leting, utbygging og drift i Harstad og Hammerfest. Oppfølgingen av dette funnet vil styrke dette arbeidet fremover, sier Ashton.

Dette er den ellevte letebrønnen i utvinningstillatelse 532. Tillatelsen ble tildelt i 20. konsesjonsrunde i 2009.

Mer fra Dagsavisen