Nyheter

Nå er det tid for tunnelvask: Slik påvirker det kjøremønsteret

I uke fem og seks skal det utføres renholdsarbeid og teknisk kontroll.

De to kommende ukene skal det utføres renhold og teknisk kontroll i Hundvåg- og Eiganestunnelen. Det opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

Neste uke, uke fem, vil arbeidet foregå på natten mellom klokken 22.00 til klokken 06.00, søndag til fredag.

Statens vegvesen opplyser at arbeidet starter fra sentrumssiden i Eiganestunnelen. Når det arbeidet er ferdig starter de med Hundvågtunnelen, og også der starter de fra Stavanger-siden.

Natt til onsdag og torsdag vil begge tunnelene være stengt for trafikk i alle løp. I den forbindelse må bilister bruke alternative omkjøringsmuligheter, og kun nødetater i utrykning kan passere. 

De øvrige nettene, natt til mandag, tirsdag og fredag, er ett tunnelløp i én retning stengt i én av tunnelene. Også her må alternative omkjøringsmuligheter benyttes, melder vegvesenet.

LES OGSÅ: Wirak om skjenking: – Det er Stavanger som er i utakt med Rogaland

Viktig for trafikksikkerheten

Statens vegvesen skriver i pressemeldingen at tunnelvask og teknisk kontroll er viktig for trafikksikkerheten. De opplyser om at renholdet omfatter vegbane, sideareal og vegger, samt sideplassert- og overhengedene teknisk utstyr og installasjoner.

I tillegg til tømming av sandfang vil det også kunne forekomme testing av teknisk utstyr og annet nødvendig arbeid.

I uke seks fortsetter renholdsarbeidet i begge tunnelene. Også da vil arbeidet foregå på natten mellom klokken 22.00 og klokken 06.00.

I denne perioden er tunnelløp i én retning stengt i én av tunnelene, opplyser vegvesenet. De gjør oppmerksom på at bilister også denne uken må benytte seg av alternative omkjøringsmuligheter i forbindelse med arbeidet, og at kun nødetater i utrykning kan passere.

Mer fra Dagsavisen