Nyheter

Wirak om skjenking: – Det er Stavanger som er i utakt med Rogaland

Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) vil ikke bekymre seg over ting som kan skje.

– Dette er kjempetrygt. Vi tar utgangspunkt i den situasjonen regionen er i, og situasjonen i regionen er på nivå 2. Det er samme nivå som Bergen, Kristiansand og Trondheim. De åpner.

Da åpner vi også, sier Wirak til RA på spørsmål om det er trygt å åpne kranene igjen.

LES OGSÅ: Flere intensivpasienter med korona overlever

– Kommuneoverlegene og beredskapssjefer trekker inn at det er skummelt dersom det engelske viruset skulle komme til oss. Ja, det er det, men da regner jeg med at regjeringen og FHI innfører nasjonale retningslinjer. Vi bekymrer oss ikke for det som kanskje kommer, sier Wirak.

Kommunene på Nord-Jæren har fått kritikk for å være i korona-utakt. Wirak synes ikke at det er uheldig at Sandnes er i utakt med Stavanger.

LEDER: «Regional korona-utakt»

– Det er 23 kommuner i Rogaland. 22 av dem er enige med oss, eller har midlere forskrifter enn oss. Det er én kommune som er i utakt med de 22 andre, Stavanger. Det er mer naturlig å stille spørsmål om hvorfor de er i utakt med Rogaland, sier Wirak.

Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) svarer følgende på Wiraks uttalelser.

– Jeg har forholdt meg til de klare faglige rådene fra alle de fire kommunene, kommenterer Nessa Nordtun.

LES OGSÅ: Wirak om ulike regler i kommunene: – Jeg tror ikke det er forvirrende

Trosser egen kommuneoverlege

Rådene fra smittevernekspertene var å ikke åpne.

– Jeg hører på kommuneoverlege Hans Petter Torvik i alle sammenhenger, men i denne sammenhengen vurderer vi annerledes, sier Wirak.

Kommuneoverlege Torvik har ikke svart på RAs henvendelser.

– Helsedirektoratet sier de lokale forskriftene skal baseres på lokale forhold. Vi har 80 smittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene. Vi nærmer oss grønt nivå. De folkevalgte gjør en totalvurdering. Vi har ensomme og et næringsliv å ta hensyn til. Vi kan ikke stenge fullstendig ned på grunn av frykt, sier Wirak.

Sandnes-ordføreren poengterer at det må være lov å være uenig på tvers av kommunegrensene.

– Dette har ingenting med kommunesamenslåing å gjøre. Vi samarbeider godt om det meste i regionen. I denne saken er vi litt enige. Det er en liten sak. Vi lever godt med det, sier Wirak.

LES OGSÅ: Letter på flere tiltak: – Barn påvirkes også av hvordan de voksne har det

Mer fra Dagsavisen