Nyheter

Helsedirektøren frykter uvanlig 17. mai-feiring også i år

Fjorårets 17. mai-feiring ble av det uvanlige slaget som følge av koronaviruset. Helsedirektør Bjørn Guldvog frykter at også årets markering kan bli begrenset.

– Fram til nå har jeg håpet at vi kan få til en feiring. Men med økt smitte og den nye virusmutasjonen skapes det en usikkerhet som gjør det mindre sikkert om vi får det til, sier Guldvog til P4.

Selv om vaksineringen har startet, er det ventet at man må leve med pandemien i en stund fremover. Ifølge Folkehelseinstituttets nylige risikorapport kan nordmenn «ikke forvente normal livsutfoldelse det neste halvåret og kanskje ikke det neste året».

LES OGSÅ: Erna Solberg innfører sosial nyttårspause i Norge

– Dersom disse vaksinene virker mot både det originale koronaviruset og den nye, muterte varianten og vi får vaksinert folk i risikogruppene og helsepersonell, så er det sjanse for at vi kan ha noen færre tiltak litt senere i vår, sier helsedirektøren.

I 2020 ble nasjonaldagen feiret med tunge koronarammer. Barnetogene var avlyst, men landet sang felles nasjonalsang. Det ble arrangert båtkortesjer, og kongeparet ble kjørt gjennom Oslos gater i åpen bil.

LES OGSÅ: Mann tatt for knivstikking