Nyheter

Widerøe lanserer sommerruter

Widerøe viderefører rutene Stavanger – Bodø, og Stavanger – Harstad /Evenes sommeren 2021.

Det melder Widereøe i en pressemelding torsdag.

Rutene har oppstart 28. juni og vil gå til 15. august.

– Majoriteten av de som allerede har bestemt ferieplanene for 2021, ønsker seg nok en gang norgesferie. Nordlendingene vil til sør, Sør- og Vestlendingene vil til nord – og alle vil til Lofoten. Med de nye sommerrutene som utgangspunkt kan siddisene oppleve indrefileten av Lofoten og Vesterålen med direktefly hele sommersesongen, skriver Widerøe i pressemeldingen.

Gjennom pandemien har Widerøe fortsatt å satse på ruten mellom Stavanger og Bergen. Flyselskapet har doblet kapasiteten på ruten og er nå nest største flyselskap på strekningen.

– Vi har nå seks daglige rundturer mellom byene, og i høst velger mer enn hver tredje passasjer å fly med Widerøe mellom Bergen og Stavanger. Dette har skjedd i tråd med selskapets strategi om å bygge og satse på Vestlandet som destinasjon og utgangspunkt for videre reiser, opplyser Widerøe i pressemeldingen.

Widerøe har gjennomført en reiseundersøkelse som viser til at norgesferien blir om mulig kanskje enda mer ettertraktet neste sommer.

–  Vår tilbakemelding fra markedet i høstens reiseundersøkelse er at nordmenn planlegger norgesferie også i 2021. Vi gjentar derfor suksessen og lanserer nok en gang sommerruter mellom fjord og nord. Widerøe setter opp direkteruter mellom Stavanger og Bodø, samt Stavanger og Harstad/Evenes fra 28. juni til 15. august, og det blir tre ukentlige avganger.

LES OGSÅ: Færre selvmord: – Korona er en felles krise som kan deles med andre

Dyp krise i flybransjen

Widerøe lanserer sommerruter for neste sesong tidlig fordi Norsk reiseliv generelt, og flybransjen spesielt, er i dyp krise.

– Det er utrolig viktig for å bevare norske arbeidsplasser at nordmenn kjenner sin besøkelsestid og bruker norsk reiseliv, sier kommunikasjonsdirektør i Widerøe Silje Brandvoll, i pressemeldingen.

– Selv om du ikke kan reise i dag, kan du planlegge for ferie i morgen. Vår oppfordring er derfor å begynne å planlegge for vinterferie, påskeferie og sommerferie allerede nå. Bestill en flybillett, og gjerne hotell også - det norske reiselivet trenger dette sårt akkurat nå, fortsetter hun.