Nyheter

Fem elever smittet ved skole

66 nærkontakter er satt i karantene.

Fem elever i to forskjellige tiendeklasser ved Tastarustå skole har nå fått påvist smitte av covid-19. 66 nærkontakter er satt i karantene, skriver Stavanger kommune mandag kveld.

Fredag kveld meldte Stavanger kommune at fire elever i samme tiendeklasse ved Tastarustå skole hadde fått påvist smitte av covid-19. Mandag 16. november kom beskjeden om at en femte elev fra tiende trinn på Tastarustå skole er smittet.

Elevene fra de to klassene er satt i karantene, det samme er 16 nærkontakter utenom klassene. I samarbeid med smittevernkontoret arbeides det nå med å definere ytterligere nærkontakter som skal i karantene.

– Alle i karantene skal teste seg. Andre elever som får symptomer oppfordres også til å teste seg, sier rektor Heidi T. Høiland Arnesen.

LES OGSÅ: Skoleansatt smittet av korona

Hjemmeskole

Alle de fire klassene på trinnet, totalt 118 elever, har hatt hjemmeskole siden torsdag 12. november. De fortsetter med dette til 20. november.

– Dette gjør vi for å begrense kontakten mellom elevene. Det er særlig viktig at den enkelte begrenser antall nærkontakter i denne perioden, også på fritiden. Vi har sett at kontakt på fritiden har sammenheng med at et økt antall elever nå er i karantene, sier Høiland Arnesen.