Nyheter

Rettssaken etter drapet på Regestranden er utsatt

Rettssaken mot mennene som er tiltalt for drapet på Sigbjørn Sveli (44) på Regestranden i Sola, er utsatt fordi en av dommerne venter på svar på en koronatest.

Rettssaken mot de to 23 år gamle mennene skulle startet mandag, men ble søndag kveld utsatt i påvente av at dommeren skal få svar på testen, melder Stavanger Aftenblad.

Utsettelsen fører til at saken starter i Jæren tingrett i Sandnes tirsdag 10. november. Det er satt av ti dager til hovedforhandlingen.

LES OGSÅ: Slik blir rettssaken (+)

Varslet mulig forvaring

Statsadvokat Arvid Malde, som også er aktor i saken, har tatt forbehold om å legge ned påstand om forvaring for begge de tiltalte.

De sakkyndige har konkludert med at mennene var tilregnelige på drapstidspunktet.

23-åringene har tidligere erkjent deltakelse i vold mot Sveli, men ikke straffskyld for drap.

Mennene, som begge er fra Rogaland, er tidligere dømt for alvorlig voldskriminalitet. De har vært varetektsfengslet siden pågripelsen etter drapet i desember i fjor.

LES OGSÅ: Saken mot 21-åring etter Sola-drapet er henlagt

Dynket i bensin

Sveli ble funnet drept på stranden rett ved Stavanger lufthavn 9. desember. Ifølge tiltalen ble han ved midnattstid samme dag slått i hodet av en av de tiltalte ved Vigrestad stasjon.

Deretter skal de to tiltalte ha lagt 44-åringen i bagasjerommet på bilen hans og kjørt av gårde. I løpet av natten ble han ifølge tiltalen utsatt for grov vold.

På en bensinstasjon på Bryne skal de tiltalte ha fylt en 10-liters kanne med bensin før de kjørte til Regestranden. I 6-tiden tok de ifølge tiltalen Sveli ut av bilen, slo og/eller sparket ham, helte bensin over kroppen hans og tente på. Ifølge obduksjonsrapporten skal Sveli da ha vært i live.

Bilen hans ble dumpet i sjøen i Ølberg havn, rundt halvannen kilometer fra der 44-åringen ble funnet drept.

Informasjon politiet har gått ut med, tyder på at Sveli var et tilfeldig offer.

LES OGSÅ: Bil har trillet over barn

Startet brann i cellen

En av de tiltalte er i tillegg tiltalt for å ha startet en brann i cellen sin i Stavanger fengsel i januar i fjor, mens han sonet for et tidligere forhold. I alt 19 innsatte og de ansatte som var på jobb, måtte evakueres.

I tillegg er han tiltalt for å ha truet med å drepe fengselsbetjenter og helsepersonell.

Mer fra Dagsavisen