Nyheter

Var misfornøyd med meldingene naboen sendte til kona

Traff mann på kjøpesenter og slo ham i ansiktet.

Den 37 år gamle mannen erkjente ikke straffskyld da han nylig møtte i Jæren tingrett.

Retten kom til at 37-åringen møtte på fornærmede på Kvadrat 26. oktober i fjor omkring klokken 14.40.

De to var tidligere naboer, og fornærmede og 37-åringens kone ble etter hvert godt kjent med hverandre. De snakket sammen når de traff hverandre ute, og det ble også sendt SMS-er mellom de to.

37-åringen reagerte på kontakten hans kone hadde med naboen, og han kom også over meldinger som var sendt til henne fra fornærmede.

Da han traff fornærmede på kjøpesenteret den aktuelle dagen gikk han bort til ham og ba ham om å gi fra seg mobilen sin. Ifølge 37-åringen ville han vise fornærmedes kone hvilke meldinger fornærmede hadde skrevet til sin kone.

Fornærmede ville ikke gi fra seg mobiltelefonen sin, og det oppsto en diskusjon mellom dem inne på kjøpesenteret.

LES OGSÅ: Var på byen, sølte i bilen, banket samboeren og kjørte av gårde med promille

Gikk ut

Fornærmede gikk etter hvert ut på parkeringsplassen, noe som gjorde at 37-åringen fulgte etter. Han var sint og fortsatte å snakke om fornærmedes mobiltelefon, før han plutselig slo fornærmede i ansiktet.

Slaget førte til at fornærmede ble påført nesebensbrudd som måtte rettes opp via et operativt inngrep.

37-åringen forklarte i retten at det ikke hadde vært noen konfrontasjon med fornærmede denne dagen og hadde heller ingen tanker om nesebruddet til fornærmede.

Jæren tingrett kom til at den skulle legge fornærmedes forklaring til grunn og at 37-åringen skulle dømmes for kroppsskade.

LES OGSÅ: Forklarte at han slo etter at mannen hadde gjort noen provoserende bevegelser med en skje

Må i fengsel

I forbindelse med straffeutmålingen viste retten til følgende: ”Tiltaltes opptreden må forstås på bakgrunn den krenkelsen han opplevde som følge av den kontakten som tidligere hadde vært mellom fornærmede og tiltaltes kone. Det er uklart for retten hvor kompromitterende denne kontakten egentlig var. Fornærmede selv beskrev forholdet de to imellom som vennskapelig, men forklarte at han som nabo hadde bedre kontakt med tiltaltes kone enn med tiltalte selv. Retten må uansett legge til grunn at tiltalte reagerte på den kontakten de to hadde, og at han mislikte dette. I den forstand har den påtalte handlingen hatt en viss foranledning”, heter det i dommen fra Jæren tingrett.

Retten kom likevel til at volden var en uprovosert handling og at 37-åringen skulle dømmes til fengsel i 90 dager.

Han ble også dømt til å betale 3000 kroner i saksomkostninger.

LES OGSÅ: Banket kona etter at han fant nakenbilder på telefonen hennes

LES OGSÅ: Mann banket konas elsker