Forklarte at han slo etter at mannen hadde gjort noen provoserende bevegelser med en skje

Ble forbannet og fyrte til mann.

Den 41 år gamle mannen kom med en uforbeholden tilståelse da han nylig møtte i Jæren tingrett.

Voldsepisoden han var tiltalt for, fant sted i et fengsel i distriktet på formiddagen 5. april i år. Ifølge 41-åringen satt han og fornærmede og spiste sammen i fengselet, da fornærmede gjorde noen provoserende bevegelser med en skje. Han reiste seg deretter opp og slo fornærmede i ansiktet med ett slag. Ifølge 41-åringen falt fornærmede ned på gulvet, forsøkte å reise seg opp, men fikk bordet over seg. 41-åringen erkjente å slått ha slått ett slag, men ikke noe mer.

LES OGSÅ: Vil ha penger for vold

Flere slag

Fornærmede forklarte at han uten å ha sagt eller gjort noe i forkant plutselig ble slått flere ganger med knyttet neve av 41-åringen, og at han havnet på gulvet. Også en ansatt i fengselet forklarte at 41-åringen slo fornærmede gjentatte ganger i ansiktet, og at han forsøkte å dytte et bord mot fornærmede. 

”At tiltalte erkjenner kun ett slag og at han deretter stoppet, må ses vekk fra. Heller ikke tiltaltes opplysninger om at fornærmede provoserte ham ved å slikke på en skje kan legges vekt på, og skulle det ha vært slik tiltalte beskrev ville det uansett vært uten betydning for straffespørsmålet”. heter det i dommen. 

I forbindelse med straffeutmålingen la retten noe vekt på 41-åringens tilståelse og straffen ble fem måneder i fengsel.

Han ble også dømt til å betale 25.000 kroner i oppreisningserstatning til fornærmede.

LES OGSÅ: Var på byen, sølte i bilen, banket samboeren og kjørte av gårde med promille

LES OGSÅ: Mens mannen slo ned en kvinne, satt politiet og fulgte med på overvåkingskamera