Nyheter

Får SR-Banks innovasjonspris

Årets vinner har utviklet et produkt som er et alternativ til sement og som kan gi 80 prosent reduksjon i CO2-utslipp i forhold til dagens situasjon.

SR-Banks innovasjonspris 2019 tildeles førsteamanuensis Mahmoud Khalifeh ved UiS. Han har vist en usedvanlig evne til å konkretisere forskningsresultater i patenter og teknologiske løsninger, heter det i en pressemelding.

Årets vinner har utviklet et produkt som er et alternativ til sement og som kan gi 80 prosent reduksjon i CO2-utslipp i forhold til dagens situasjon. Resultatene vekker stor interesse både i forskningsmiljøer og i industrien. Produktet er en såkalt geopolymer som er en form for kunstig stein og er tenkt brukt offshore til for eksempel plugging av brønner.

LES OGSÅ: Dette er de økonomiske konsekvensene av redusert oljevirksomhet (+)

Godt samarbeid og hardt arbeid

– Prisen er ikke bare resultat av mitt arbeid, men også av samarbeid og støtte fra kolleger ved Institutt for energi- og petroleumsteknologi og Institutt for energiressurser, samt fra petroleumsindustrien og internasjonale partnere. Det viser at man kan nå sine mål ved å ha en visjon og å jobbe hardt, sa Khalifeh da han mottok prisen.

Prisen ble utdelt torsdag. Prisen ble delt ut av konserndirektør Thor-Christian Haugland i SR-Bank under årsfesten på Universitetet i Stavanger. Den består av et diplom og et stipend på 50.000 kroner.

Juryen trekker i sin begrunnelse blant annet fram at Innovasjon Norge har stor tro på selskapet SafeRock som Mahmoud Khalifeh er medstifter av. Innovasjon Norge har stilt mentorordning, kommersialiseringstilskudd og oppstartslån til rådighet for selskapet.

LES OGSÅ: Fikk ikke kjøre videre med disse dekkene

Ærespris

Det var nominert flere sterke kandidater til årets utdeling av Sparebank 1 SR-banks pris for nyskaping, innovasjon og kommersialisering.

Prisen skal stimulere til forskningsbasert nyskaping og til kommersialisering av forskningsresultater. Prisen er en ærespris til ansatte ved UiS og NORCE Stavanger som i løpet av 2019 har utmerket seg spesielt.