Nyheter

Bytter gamle sviller – blir buss for tog

Det jobbes på Jærbanen. Det medfører endringer i trafikken.

Arbeid på Jærbanen. Foto: Harry Korslund, Bane NOR

Fornyelse og vedlikehold av jernbanen sikrer at passasjerer og gods kommer trygt frem i rute, skriver Bane Nor i en pressemelding

Og den slags blir det en del av i den kommende helgen. Da byttes gamle sviller i vestre enden av Bryne stasjon.

Arbeidet vil pågå i tidsrommet fra lørdag 17. oktober klokken 11.45 til søndag 18.oktober klokka 19.40.

– Arbeidet påvirker togtilbudet på Jærbanen gjennom deler av helgen, men vi er nødt til å stenge mens entreprenørene jobber i skinnegangen, forklarer kommunikasjonsrådgiver Harry Korslund i Bane NOR.

Han understreker at selv om den vanlige togtrafikken er innstilt, kan det komme arbeidstog når som helst, og minner om at det er livsfarlig og forbudt og krysse jernbanen utenom planoverganger.

LES OGSÅ: Mener munnbind er et bra tiltak på buss og tog (+)

Buss for tog

Go-Ahead vil kjøre lokaltogene mellom Stavanger og Klepp, og mellom Nærbø og Egersund. Togene vil kjøre i rute. Sørtoget vil også bli berørt av sporbruddet.

Det blir «buss for tog» på strekningen Nærbø-Klepp.

– Fra Nærbø vil vi kjøre en buss 25 min før togets avgangstid for å rekke togforbindelsen fra Klepp i retning Stavanger. Samtidig vil vi kjøre en buss i togets avgangstid fra Nærbø, sier salgs-markedsansvarlig i Go-Ahead Norge Dag Brekkan og legger til at noen kunder på Jærbanen dessverre må regne med opptil én time lengre reisetid:

* Bussene fra Stavanger og Sandnes Sentrum vil kjøre direkte til Moi, og kunder fra Jåttåvågen må ta lokaltog til Sandnes Sentrum for overgang til buss derfra. Bussene fra Sandnes Sentrum vil ha oppstilling ved Bystasjonen kjøpesenter.

LES OGSÅ: Passasjerveksten på Jærbanen fortsetter

* Fra Bryne vil bussene kjøre innom Egersund for å ta med passasjerer videre til Moi. Noen av Sørtogets avganger vil starte i Egersund og bussen vil i disse tilfellene ikke kjøre videre til Moi.

– Vær samtidig oppmerksom på at bussene vil ha tidligere avgangstid enn toget under sporbruddet. Følg med i reiseplanleggeren, sier Brekkan.

LES OGSÅ: Ap-Støre vil ha gratis SFO for alle landets førsteklassinger (+)