Nyheter

Lærer dømt for medvirkning til overgrep mot barn

I juni ble en mann i Rogaland dømt til 15 måneders fengsel for blant annet å ha befølt en jente han var trener for. Nå er en lærer dømt for medvirkning.

Over flere år chattet de to mennene, som begge er i 40-årene, med hverandre, skriver Stavanger Aftenblad.

Store deler av innholdet i chatten omhandlet overgrep mot barn, ifølge en fersk dom fra Haugaland tingrett. Ifølge dommen skal læreren ved flere anledninger ha oppfordret treneren til å gjøre ting med den fornærmede jenta, som da var under 16 år.

I juni ble treneren, som er bosatt i Rogaland, dømt til 15 måneders ubetinget fengsel. Læreren bor lenger nord i fylket, og erkjente seg delvis skyldig da rettssaken mot ham startet i Haugaland tingrett i slutten av september, skriver avisen.

Han er dømt til 7 måneders ubetinget fengsel, og til å betale 25.000 kroner i oppreisningserstatning til tenåringsjenta.

(©NTB)