Nyheter

Stor interesse for å være statist i katastrofefilm

Innspillingen av den nye norske katastrofefilmen «Nordsjøen» begynner i midten av oktober.

Skaperne av «Bølgen» og «Skjelvet» går straks i gang med innspillingen av den nye norske katastrofefilmen «Nordsjøen.»

Hvem som har fått hovedrollene vil ikke Fantefilm gå ut med på nåværende tidspunkt, men, de har nylig søkt etter statister som kan være med på en innspilling på Sola i slutten av måneden.

– Interessen har vært helt overveldende, så det er tydelig at folk syns det er gøy at vi nå skal i gang med en filminnspilling i nærområdet. Vi har i løpet av et par dager fått over 400 henvendelser og er nå godt dekket inn hva gjelder statister i denne omgang. Så søket er nå avsluttet og de som er aktuelle blir kontaktet fortløpende, sier Catrin Gundersen til RA.

Gundersen er sammen med Martin Sundland og Therese Bøhn produsent på filmen.

På utlysningen etter statister skrev de at «er du oljearbeider er det definitivt et pluss, men ikke noe krav.»

Gundersen forklarer at de hadde behov for 50 statister, hvorav de fleste skal spille oljearbeidere.

– Derfor ser vi på det som et pluss hvis de faktisk har jobbet som oljearbeidere og har litt kjennskap til bransjen fra før av.

LES OGSÅ: Stavanger-selskap med viktig klimateknologi

«Hva om-scenarioer»

Gundersen forklarer at hun ikke ønsker å gå inn i detaljene i handlingen av Nordsjøen.

– Men Fantefilm liker å leke med «hva om-scenarioer» med utgangspunkt i norsk natur og norsk virkelighet. Denne gangen er handlingen lagt til Nordsjøen, som på mange måter representerer naturen på sitt mest voldsomme og primitive, sier hun.

– Har vi gjennom 50 år med oljeboring i Nordsjøen opparbeidet oss nok kunnskap til å forstå og forberede oss på de voldsomme naturkreftene som finnes i dypet? Hvor lenge vil oljeeventyret vårt vare, og ikke minst hvordan det vil ende? Og kommer vi selv til å sette en sluttdato, eller vil naturen gjøre det for oss? Dette er noen av temaene vi belyser i vår nye storfilm Nordsjøen, forklarer Gundersen.

LES OGSÅ: Slik har korona påvirket næringslivet: – Mørke skyer

Premiere høsten 2021

Kinopremieren planlegges til høsten 2021.

– Hvilke forventninger har du til den ferdige filmen og hvordan publikum tar den imot?

– Hvordan publikum tar den imot får vi nok ikke svar på før høsten 2021, men vi skal i hvert fall gjøre vårt ytterste for å levere en storslått, spennende og dramatisk kinoopplevelse. Den teknologiske utviklingen innenfor filmproduksjon gjør at vi nå kan fortelle historier vi tidligere bare kunne drømme om, sier Gundersen.

Filmens regissør, John Andreas Andersen, har tidligere instruert storfilmen «Skjelvet» fra 2018.

Manuset er ført i pennen av Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad, som til sammen står bak blant annet «Hodejegerne», «Buddy», «Bølgen», «Skjelvet» og «Kongens Nei».

Mer fra Dagsavisen