Nyheter

Kari Nessa Nordtun valgt til ny ordfører

Christine Sagen Helgø fikk stående applaus etter at hun hadde takket av for seg som ordfører i Stavanger. Stående applaus fikk også Kari Nessa Nordtun da hun ble valgt til ny ordfører.

Bilde 1 av 6

Mandag var det konstituerende møte i det nye kommunestyret i Stavanger – og det som tidligere var bystyret var historie.

Christine Sagen Helgø tok ordet som leder av fellesnemnda med følgende:

– Kommunestyre. Velkommen til konstituerende møte for nye Stavanger. Gratulerer til dem som er valgt inn i dette og dette er en historisk begivenhet, nå når Finnøy, Rennesøy og Stavanger blir en ny kommune fra 1. januar 2020.

Sagen Helgø sa også at ingen av ordførerkjedene skal brukes slik de er i dag. Ifølge Sagen Helgø skal kommunevåpene fra Rennesøy og Finnøy settes inn i Stavangers kjede slik at dette er klart til den 1. januar neste år.

Sagen Helgø snakket også at det kommer til å bli en spennende prosess å fullføre kommunesammenslåingen.

­Åpen og inkluderende

– Vi skal være den åpne og inkluderende byen, den internasjonale byen og byen som ivaretar ytringsfriheten, sa Sagen Helgø.

Så takket hun for seg etter å ha vært ordfører for seg etter å ha vært ordfører i åtte år.

­– Jeg ønsker den nye ordføreren lykke til. Det har vært et privilegium, men også et stort ansvar, sa Sagen Helgø.

Da det skulle stemmes over den nye ordføreren gikk Dag Mossige (Ap) på talerstolen og foreslo Kari Nordtun som ordfører. På talerstolen gikk også Henrik Halleland (Krf) og foreslo John Peter Hernes som ordfører, men det var Nessa Nordtun som trakk det lengste strået med 37 stemmer.

Dermed var hun ordfører og Dagny Sunnanå Hausken (Sp) ble valgt til varaordfører, begge til stor applaus fra salen.

Nordtun takket for tilliten og sa at dette var en historisk dag.

Takket for tilliten

– For første gang er vi samlet for å konstituere det nye kommunestyret. Jeg vil takke for tilliten ved at jeg er valgt til å lede den nye kommunen. Dette er noe jeg er stolt over og jeg lover å være en god ordfører for hele kommunen, sa Nessa Nordtun.

Hun takket også Christine Sagen Helgø for jobben hun har gjort som ordfører og leder av fellesnemnda.

­– Jeg vil også takke det nye samarbeidet med de andre partiene vi har forhandlet med. Vi har fått brynt oss, men vi har stått sammen fram til dette møtet og vil også stå sammen i fortsettelsen, sa Nordtun.

Også John Peter Hernes (H) gikk på talerstolen der han gratulerte Nessa Nordtun med valget.