Nyheter

Fortsatt Vidar-håp

NAVN I NYHETENE: Vidar ønsker å være nummer to-laget i byen, slik som vi er nå, sier styreleder Øivind F. Eftestøl.

HVEM: Øivind F. Eftestøl (50)

HVA: Styreleder i Vidar FK, som igjen kjemper mot nedrykk til 3. divisjon.

– Dere kjemper mot nedrykk. Hvordan er stemningen i klubben om dagen?

– Det er alltid kjekkere når ting går bra. Vi var i en tilsvarende situasjon i fjor, men ting er ikke helmørkt. Det har vært mye positivt også. Våre unge spillere ser bra ut. Mats Thornes er én av dem. Vi har også et par andre også som har vært med i troppen. Vidar har alltid et mål om å fostre opp egne spillere.

– Hvilke grep gjør dere på tampen? Har dere vurdert samme taktikk som i fjor, å bytte trener – som funket da?

– Nei. Det blir ikke noe tilsvarende i år. Nå har vi Sola torsdag, som må vinnes. Deretter har vi Arendal, Levanger og Fredrikstad. Tre tøffe kamper. Situasjonen ser mørkere ut, men vi holder håpet oppe.

– Sett at Vidar rykker ned. Hvilke konsekvenser får det for klubben?

– Klubben er mer enn bare A-laget. Nedrykk er ikke en ønskelig situasjon. Vidar ønsker å være nummer to-laget i byen, slik som vi er nå. Rykker vi ned så får vi lavere reisebudsjett, men A-laget blir ikke like attraktivt for spillere. Vi har nytt godt av å få inn spillere fra Sandnes Ulf og Viking, som ikke får matchtrening der. Da er Vidar en god arena. Den dimensjonen vil vi miste. Samtidig er det jo positivt å møte Brodd og Madla i lokalderby kontra Fredrikstad og Moss Det er positive og negative sider med begge deler.

– Hva vil et nedrykk si for sponsormarkedet?

– Det vil ikke bety noe.

– Hvorfor?

– Det er gjennom dialogen med sponsornettverket vårt. Vidar er ikke bare A-laget. Sponsormarkedet gjelder klubben generelt. Generelt har vi er langt mer lavere sponsorbudsjett enn de klubbene vi slåss mot i vår avdeling. En del av klubbene er nummer én-klubb i sin by. Her konkurrerer vi om sponsorkroner mot Oilers, Viking, Brodd og Madla og de andre klubbene.

– Vidar har lenge vært nummer to-klubben i Stavanger. Gjør det noe med stoltheten å måtte ta steget ned?

– Det er bare en realitet. Vi har samme stolthet for klubben uansett. Man vi blir kanskje ikke så attraktive for spillere. Konkurransen om spillerne er hard.

– Dere konkurrerer med klubber som har helt andre budsjetter i 2. divisjon. Er det like greit å ta steget ned?

– Som sagt er det positive og negative sider med begge deler. Vi vil gjerne holde oss. Folk må vite at vi gjør alt vi kan for å holde oss der vi er.

– Har dere fortsatt mange supportere England?

– Vi har ikke den store blesten som vi hadde for fem år siden, men vi har noen faste som kommer et par ganger i året. Det viktigste er å ha supportere i lokalmiljøet.

– Er folk flinke til å komme på kamp?

– Nei. Vi er i en bydel med stor konkurranse om aktiviteten. I Egersund, Arendal og Bryne, er disse klubbene nummer en-sportsaktivitet, og sponsorobjekt. Her konkurrerer vi med alle andre tilbud og aktiviteter.

– Over til noe helt annet: Hvilken bok har betydd mest for deg?

– «Balansekunst» av Rohinton Mistry, som handler om Indias nære fortid om selvstendighet. Jeg reiser en del til Asia med jobben, og jeg kjenner meg igjen i menneskene jeg treffer. Jeg er ansatt i et selskap som leverer miljøvennlige byggematerialer til Asia.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Tid med familien. Være på hytta.

– Hvem var din barndomshelt?

– Min far. Han var engasjert i aktivitetene som vi ungene gikk på. Han lærte meg å snekre, skru og fikse. Jeg fikk en god ballast fra ham.

– Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg kan være litt sta.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Tar en god fest med gode venner. De fleste fra Vidar-miljøet. Folk og ledere jeg har truffet gjennom årene.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Det har jeg aldri gjort, men jeg skulle gjerne vært med i Pride under Vidar-fanen. Dessverre var jeg ute og reiste da. En viktig sak.

– Er det noe du angrer på?

– At jeg ikke studerte utenlands.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Kona. Høres kanskje kjedelig ut, men jeg er utrolig glad i henne og vil tilbringe mer tid med henne.

Mer fra Dagsavisen