Nyheter

Vil samle inn 50.000 kroner til Bypresten

Tidligere år har målet til 100-Ugå vært å selge like mange retter som det bor innbyggere i Sandnes. I år er målet derimot å støtte Bypresten.

– Tidligere år har vi fokusert mye på å selge flest mulig retter. Nå har 100-Ugå blitt en så stor suksess at det er fint å kunne gjøre noe bra for byen i tillegg, sier prosjektleder for 100-Ugå, Anne Paulsen.

For 100-Ugå har virkelig blitt en suksess i Sandnes, og besøkstallene øker for hver gang det arrangeres. Da det ble arrangert for første gang i februar 2014 tok 10.000 mennesker turen innom. Under den forrige 100-Ugå, i februar 2019, var tallet økt til 83.298.

LES OGSÅ: Nå er det igjen klart for 100-Ugå i Sandnes

Takknemlige

Paulsen sier de selvfølgelig ønsker at flest mulig tar turen, men at det viktigste i år er donasjoner til Bypresten. Derfor oppfordres alle som gjester 100-Ugå til å vippse et valgfritt beløp, og målet er til slutt å samle inn 50.000 kroner.

– Bypresten hjelper de som trenger det mest her i byen. I stedet for å kun spise en billig middag, så håper vi at folk i tillegg er villige til å vippse en tier. Vi forventer ikke så mye, men hvis vi får noen til å gi litt blir både vi og Bypresten veldig takknemlige, sier hun.

LES OGSÅ: Dette er de beste rettene på Gladmat i 2019

Enormt potensial

Dette er første gang 100-Ugå gjør noe sånt som dette, men Paulsen håper ikke det er den siste. Tvert imot håper hun det blir en suksess, slik at de kan føre det videre neste år.

Det var ledelsen i 100-Ugå som først kom opp med ideen om å støtte Bypresten i Sandnes under den store matuka som startet i dag.

Byprest Øyvind Andersen er kjempefornøyd med initiativet.

– Det betyr veldig mye for oss, og det betyr mye at de vil satse på oss. Det er hundre gode lag, organisasjoner og foreninger i Sandnes, så det var ingen selvfølge at de valgte oss. Dessuten betyr det veldig mye for oss økonomisk, sier Andersen.

– I februar var det over 80.000 som besøkte 100-Ugå, så det har jo en enorm kraft og et enormt potensial, legger han til.

Hovedoppgaven til Bypresten er å være gatenær og oppsøkende i rusmiljøet, og de prøver å være til hjelp der de kan. Andersen sier de blir glade for hvert minste bidrag under 100-Ugå.

– I og med at det er første gang dette skjer er vi glade for alt vi får inn. Men om vi skal drømme virkelig stort hadde det vært veldig gøy å passere 100.000 kroner. For de aller fleste er ikke en tier veldig mye penger. Men hvis mange gir ti kroner hver kan det til slutt bli et stort beløp, sier Andersen.

LES OGSÅ: Ordføreren inviterte til regnbuefrokost på Rådhuset

Vise fram Sandnes

Når 100-Ugå arrangeres denne uken skjer det for 12. gang. Prosjektleder Anne Paulsen tror 100-Ugå har blitt en suksess fordi de hele tiden har holdt seg til konseptet; god kvalitet, gode smaksopplevelser og kun én billig rett per serveringssted. 
Målet med det hele er å vise fram Sandnes og få folk til å bruke byen enda mer. I år er 42 serveringssteder med, hvorav seks av disse er nye av året.

– Vi ønsker jo at folk skal gå ut og bruke byen hele året, ikke bare de to gangene i året det er 100-Ugå. Og det tror jeg faktisk vi får til. 100-Ugå er et slags utstillingsvindu som viser fram alt byen har å by på. Vi har mange gode spisesteder, og 100-Ugå er en måte å teste ut disse på, sier Paulsen.

Likevel sier hun at det er plass til flere.

– Det er fortsatt ikke fullt! Vi vet at folk kommer fra hele Sandnes, og jeg vet også om folk som reiser fra Stavanger flere ganger i løpet av 100-Ugå for å spise. Men vi ønsker at enda flere skal komme, og det er fortsatt plass til mange, sier hun.

Disse spisestedene er med på 100-Ugå:
BISTRO MO Kafè
Banken
Big Horn Steak House Sandnes
Birger
BådeOg
Chai Nashta by Mogul India
Chopan Tandoori Resaurant
Coyote Tacos
Delikatessen By Foodfighters
Dominos sandnes
Gamlaværket
Happy time Sandnes
Hekkan Burger
Hereford Biffstue
Hotel Sverre
Huong Viet
India Tandoori Restaurant
Jai Hind Indisk Restaurant
Kanelsnurren
Kebaben
Lille Bangkok
Lunchbaren Maxi Sandnes
Macau Asiatisk restaurant
Melkebaren
Mondo
NOI
Olive Tree Italiano
Pastabakeren Vågen
Pastabakeriet
PåSiå
Quality hotel residence
Rostrup Kaffi & litt Te
Royal Thai Restaurant AS
San Sab Thairestaurant
Sandnes Brygge
Sandnes pizza kebab house
Sandnes Sushi
Shin Sushi
Smakeriet
Tribute
Yod Siam Thai Cuisine

Mer fra Dagsavisen