Nyheter

– Eldreomsorg viktigere enn noen gang

VALGPORTRETT: For Pensjonistpartiets Karl W. Sandvig (69) er det ikke uventet de eldres kår som står i høysetet. Og eldreomsorgen er viktigere nå enn noen gang før, mener han.

Miniportretter: RA prater med liste-toppene i Stavanger før valget. I dag Pensjonistpartiets Karl W. Sandvig.

Pensjonistpartiets listetopp er en av de mest rutinerte lokalpolitikerne i Stavanger.

Det er 40 år siden han kom inn i bystyret, den gang som representant Fremskrittspartiet. Sandvig satt i bystyret i syv perioder for Frp, før han gikk over til Pensjonistpartiet for åtte år siden. 
De siste to valgperiodene har han representert Pensjonistpartiet. 
Noe av filosofien og tankegangen har endret seg siden starten, men en sak har forblitt i kjernen av engasjementet hans.

– Da jeg gikk inn i lokalpolitikken og ble bystyremedlem for 40 år siden var det Frp sin politikk som fenget min interesse, og før det Anders Lange. Det var et parti for nedsettelse av skatter og avgifter og offentlige inngrep, som også var motstander av alt som har med monopol å gjøre. Det passet meg fint da. Ikke minst var det et parti som også den gangen snakket varmt om eldreomsorgen. Det er en tematikk alltid har opptatt meg, sier Sandvig til RA.

LES OGSÅ: Redd for at utkantene taper i kommunesammenslåingen.

Til Pensjonistpartiet 

Etter syv sammenhengende perioder i Frp meldte han seg ut av partiet og tok «fri» en  valgperiode. 
For åtte år siden returnerte Sandvig til lokalpolitikken, da som toppkandidat for Pensjonistpartiet. 
De siste to valgperiodene har han vært partiets mann i bystyret. Nå håper 69-åringen på en ny periode som folkevalgt.

– Hvorfor bør folk stemme på deg og Pensjonistpartiet i valget i dag?

– Fordi jeg og Pensjonistpartiet ikke er fornøyd med deler av den eldrepolitikken vi har i dag Stavanger i dag. Vi har ventelister på våre sykehjem, både på korttid og langtid. Derfor må vi komme i gang med bygging av nytt sykehjem så snart som mulig. Dette er svært viktig. Vi får bekymringsmeldinger fra ansatte på sykehjemmene våre om for lav bemanning, sier han, og levner liten tvil om at eldresaken er den som opptar ham mest.

– Vi må sørge for å aktivisere våre eldre, da mange eldre opplever ensomhet. Når det er sagt er Pensjonistpartiet et parti for alle, fra vugge til grav. Vi setter enkeltmennesket i sentrum, og er veldig klare på at de eldre er, og skal oppfattes som en ressurs i samfunnet, sier en engasjert Sandvig.

LES OGSÅ: Slik skal han holde byen attraktiv.

Tror bompenger avgjør

Pensjonistpartiets listetopp mener at eldreomsorgen ikke får den oppmerksomheten saksområdet bør få, og tror ikke det blir en avgjørende sak for valgresultatet, selv om den burde være det, slik han ser det. 
Andre saker har fått mer oppmerksomhet siste tiden, og vil trolig bli mer utslagsgivende for valgresultatet, tror Sandvig.

Bompenger er blant sakene 69-åringen trekker fram som mulig tunge på vektskålen for dem som enda ikke har bestemt seg.

– Klima og miljø, helse og omsorg og skole vil også få betydning, men bompengesaken er nok den enkeltsaken som vil få mest betydning for valgresultatet, dessverre. For det finnes viktigere saker.

– Som  for eksempel eldresaken? 

– Ja. Min hjertesak er å kunne tilby alle eldre i vår kommune det tilbudet de har behov for der og da, slik at de slipper å stå på ventelister måned inn og måned ut. Det kan vi blant annet få til ved å bygge et nytt sykehjem nå, samtidig som vi øk er grunnbemanningen på sykehjemmene. Dette er de viktigste sakene slik jeg ser det, sier Sandvig.

Fakta og favoritter:

Karl W. Sandvig

Født: 15.11.1949

Sivilstatus: Gift, 3 voksne barn

Parti: Stavanger Pensjonistparti

Favoritthobby: Politikk, reiser, motorsykkel og turer i skog og fjell.

Favorittmusikk: Bruce Springsteen, Elvis Presley, Åge Aleksandersen, DDE og Queen.

Favorittfilm: Bohemian Rhapsody om Queen.

Favorittbok: Boken om min bestefar Waldemar Eide.

Favorittmat: Skalldyr .

Favorittsted: Thailand og Lyngdal

Si noe positivt om en av dine politiske motstandere: Bjørg Tysdal Moe (KrF) er en lyttende, grundig, ryddig og ærlig politiker. Jeg mener flere har noe å lære av henne. Det vil bli et tomrom etter henne, når hun nå gir seg i Stavanger-politikken. Jeg benytter anledningen til å ønske henne lykke til videre.

Mer fra Dagsavisen