Nyheter

Singel, video, konsert og Torvund-samarbeid

Randi Tytingvåg Trio har mye på gang: Blodfersk singel med video, nytt samarbeid med jærpoet som skriver på engelsk, og storkonsert i høst.

Randi Tytingvåg Trio, som i går slapp første singel og video fra det nye album et «The Light You Need Exists», skal opptre i stort format i høst.

Trioen opptrer med gjester i Fartein Valen-salen i Stavanger konserthus onsdag 16. oktober.

– På tekstsiden har Tytingvåg denne gang inngått et spennende samarbeid med jærpoeten Helge Torvund. Sammen har de to kunstnerne funnet en viktig fellesnevner i at de ønsker at håpet skal skinne gjennom i arbeidet deres. Det er deres felles «holy ground», skriver Helleik Kvinnesland i Stavanger Jazzforum i en pressemelding.

Med Reiersrud, Økland og Apeland

– Den nye platen, som er innspilt på Kirkelig Kulturverksted, knytter det seg store forventninger til og vi tror med denne platen Randi vil etablere seg enda sterkere som en av landets ledende artister, legger han til.

Frontdame Randi Tytingvåg, Dag Vagle (gitar, vokal) og Erlend E. Aasland (banjo, tenorgitar, koring) har under konserten med seg Knut Reiersrud (gitarer, munnspill), Nils Økland (fele, hardingfele) og Sigbjørn Apeland (orgel). Medmusikantene medvirker også på platen.

På tekstsiden har Tytingvåg inngått et samarbeid med jærpoeten Helge Torvund, som viser nye sider av dem begge. Helge Torvund skriver rett og slett på engelsk.

Samarbeidet startet etter at Randi så dette korte diktet til Torvund på Facebook:

Lyset 
du treng
finst

– Jeg ble sterkt berørt av dette, og skrev en melding til ham og takket. Da kom det fort noen linjer tilbake med forslag om at jeg prøvde å skrive en sang av dette. Jeg måtte si som sant er at jeg skriver mest på engelsk, men at jeg ikke utelukker å skrive på norsk seinere og at jeg gjerne ville ta det videre på et senere tidspunkt. Helge svarte da at dette lille diktet egentlig først var skrevet på engelsk i forbindelse med en fyrutstilling i 2008. Sangen «The Light You Need Exists» ble derfor fort en realitet, melder Tytingvåg selv.

– Kom naturlig

Torvund og Tytingvåg innledet dermed et samarbeid.

– Musikken til denne teksten kom veldig naturlig. En melodiøs vise pakket inn i godlyd fra strengeinstrumenter og trøorgel.
Sangen er en slags hyllest til håpet. Håp er, etter min mening, rett og slett livsviktig, bemerker Tytingvåg.