Nyheter

Huseiere i Rogaland tatt for å kjøpe svart arbeid

A-krim Rogaland har aksjonert mot flere huseiere etter mistanke om at de har kjøpt byggetjenester svart.

I 2019 har A-krim-gruppen i Rogaland startet med en ny satsing på å avdekke svart arbeid. Nå skal også huseiere som vet at de kjøper svarte tjenester straffes, skriver NRK Rogaland.

Etter nylige aksjoner i Rogaland har noen huseiere innrømmet i avhør at de har kjøpt byggetjenester svart, og flere huseiere er fremdeles under etterforskning, melder politiets nettpatrulje i Sør-Vest lørdag morgen.

A-krim Rogaland er et samarbeid med Arbeidstilsynet, NAV, Skatt Vest, Kemneren i Stavanger og Sør Vest Politidistrikt for å forebygge kriminalitet i arbeidsmarkedet.

– A-krim vil fortsette kontrollvirksomheten, men hovedansvaret for endring ligger hos innbyggerne, skriver politiets nettpatrulje.

A-Krim-gruppen i Rogaland avdekket i fjor 28 virksomheter som de anser som trussel mot norsk arbeidsmarked.

Til sammen slo gruppen til mot 540 selskaper og gjennførte 20 større aksjoner i fjor. I 2017 var tallene 490 og 13, ifølge NRK Rogaland.

– Markedet for svart arbeid eksisterer fordi folk er villige til å kjøpe slike tjenester. Dette er en trussel mot velferdsstaten, og vi har alle et ansvar for å bekjempe dette! skriver politiets nettpatrulje i Sør-Vest på Facebook.

LES OGSÅ: Næringsforeningen i Stavanger-regionen har fått inn 600 tips om svart arbeid (RA+)

Mer fra Dagsavisen