Nyheter

The September When klare for 2019-konserter

Morten Abel har gjenforent The September When, og TV-debuterer med 2019-utgaven av gamlebandet sitt på Idrettsgallaen i Stavanger 5. januar.

The September When er klar med to nye stjernegitarister, som "viderefører den musikalske nysgjerrigheten" til bandets avdøde originalgitarist Morten Mølster: Geir Sundstøl (nr 2 f.v.) og Nikolai Grasaasen (t.h.). Skjermdump: Morten Abel / Facebook

Idrettsgallaen sendes direkte på NRK1 fra Stavanger, og det blir starten på The September When-året for Abel, skriver han på Facebook.

Til sommeren skal bandet turnere for å feire 30-årsjubileet for den selvtitulerte platedebuten, og blir blant annet å høre i Skånevik, Ravnedalen, Jugendfestivalen og Parken.

The September When var sist å høre live i 2011. I 2013 døde gitarist Morten Mølster (50). Når bandet nå gjenforenes på nytt, har de ifølge en uttalelse «landet på et par musikanter som til sammen kan videreføre den musikalske nysgjerrigheten som Morten sto for».

De to gitaristene som trår til er Nikolai Grasaasen, som har spilt med blant andre Bendik Brænne så vel som Abel i soloutgave, og Geir Sundstøl – som har vært å høre med en hærskare musikere, så vel som solo der han utga kritikerroste «Brødløs» i fjor.

– For en ære, sier Grasaasen om å trå til i The September When i 2019.

I romjulen ble stavangerkvintettens plate nummer tre og fire, «One Eye Open» og «HuggerMugger» fra 1993 og 1994, sluppet på vinyl.