Nyheter

Fikk skabb på bryllupsreise – gikk på apoteket og stjal krem

Ville bare at skabben skulle forsvinne. Da gikk han på apoteket og stjal krem.

En 21 år gammel mann er nylig dømt for flere lovbrudd.

Da han møtte i Stavanger tingrett kom han med en uforbeholden tilståelse i forhold til samtlige tiltalepunkt.

Blant annet var han tiltalt for bruk av narkotika og ruskjøring i juli i fjor.

21-åringen forklarte i retten at dette fant sted kort tid før det planlagte bryllupet mellom ham og hans forlovede, og at han hadde vært rusfri i åtte måneder og ifølge 21-åringen var han sinnssykt nervøs.

Da han ble tilbudt ecstasy og rivotril takket han ja. Da han kom til seg selv igjen, trodde han at han hadde vært borte en kveld, men han hadde vært borte en uke.

Ifølge 21-åringen husket han ikke at han hadde kjørt bil i denne perioden, men han har sett bilder av seg selv der han satt i førersetet på egen bil og erkjente å ha kjørt i påvirket tilstand. Han erkjente også at han aldri har hatt førerkort.

LES OGSÅ: Tvang samboer til å gå naken langs veien mens han kjørte bak

Stjal krem

21-åringen ble også dømt for tyveri fra et apotek. I retten forklarte han at etter «bryllupsreisen» hadde de begge fått skabb. De hadde brukt en krem av typen «Nix» tre ganger uten at det forsvant hos ham.

Da han var på apoteket den 27. oktober i fjor ville han bare at skabben skulle forsvinne, og derfor tok han to pakker med «Nix» pluss en annen krem til en samles verdi av 994,70 kroner.

Mannen ble også dømt for flere andre lovbrudd. Blant annet hadde han en ladd revolver og en maskinpistol i boligen sin i mai i fjor. I oktober i fjor hadde han også 209 gram hasj i boligen sin. Han ble også dømt for å ha slått forloveden i ansiktet med flat hånd.

Ifølge 21-åringen var han ruset ved denne anledningen og han husket ikke at han hadde slått henne, men han erkjente straffskyld fordi han stolte på alt det som forloveden sa.

Stavanger tingrett kom til at han i utgangspunktet skulle ha vært dømt til fengsel i åtte måneder.

Samtidig la retten vekt på personlige forhold og at 21-åringen i dag er i en rehabiliteringssituasjon.

Dermed kom retten til at han skulle dømmes til 236 timer samfunnsstraff. Han fikk også to års sperrefrist på å ta førerprøven.

LES OGSÅ: – Filmet nakne stedøtre i skjul

Nyeste fra Dagsavisen.no: