Nyheter

– Jeg tror ikke vi trenger fullt vern

Naturvernforbundet har tatt til orde for å gjøre Mosvatnet om til naturreservat. Nå gir Per A. Thorbjørnsen (V) dem svar.

Av Andreas Høygård Bechensten

Naturvernforbundet ønsker å gjøre Mosvatnet om til naturreservat. Dette innebærer å regulere området etter den strengeste delen av naturmangfoldloven.

Man ønsker å sette en effektiv stopper for urbaniseringen de mener at området lider under. For turfolk vil ikke et eventuelt vern innebære annet enn at bading og ferdsel på vannet blir forbudt i sommerhalvåret, ifølge Erik Thoring.

– Det er et spennende innspill. I desember sa bystyret at det skal jobbes spesielt med Mosvannsområdet i et dyre-, fuglevern- og friluftsperspektiv i 2018. Vi skal blant annet se på muligheten for å etablere permanente fulgeholmer i vannet, sier Per A. Thorbjørnsen, leder av kommunalstyret for miljø og utbygging, til RA.

To millioner

De neste årene avsettes to millioner kroner årlig til gjennomføring av skjøtselsplaner for friområder.

Av disse midlene settes to hundre tusen av til planlegging av fugleholmene.

– Det er fantastisk om vi klarer å få på plass disse holmene. Jeg tror ikke vi trenger fullt vern, sier Thorbjørnsen.

Ikke imponert

Naturvernforbundets Erik Thoring er ikke imponert.

– Et klassisk politikersvar. Disse tiltakene er ikke bærekraftige. Folket må opplyses, men det må jammen politikerne også, sier han til RA.

Thorbjørnsen svarer:

– Her ber de oss om å etablere fugleholmer og ta hensyn til fugleliv. Vi gjør nettopp det. Da blir jeg oppgitt av slike uttalelser, sier han.

I april meldte Folkeaksjonen nei til mer bompenger seg på diskusjonen, med et konkret forslag om utvikling av Mosvannsparken ved Texasmarka.

– Vi vil ha en familievennlig aktivitetspark, med kiosk og klatrestativer, sier gruppeleder Frode Myrhol til RA.

Mer fra Dagsavisen