Nyheter

Gamlingen vant prestisjetung pris

«Nye» Gamlingen gikk av med seieren for årets idrettsanlegg 2018.

Prisen ble delt ut i sammenheng med organisasjonen Bad, Park og idrett sitt 40-årsjubileum på Gardermoen, skriver Stavanger kommune.

Juryen skriver at Gamlingen utendørs svømmeanlegg har vært en institusjon i Stavangerregionen helt siden 50-tallet. Etter at det opprinnelige anlegget måtte vike plass for nye veiprosjekter, tok Stavanger kommune ansvar og erstattet dette unike tilbudet for svømmemiljøet. Sommeren 2017 sto den nye Gamlingen ferdig på Mosvangen. Det er svært hyggelig at besøket fra idrett, skole og ordinære badene har eksplodert i dette helårsåpne anlegget.

Videre berømmer juryen anlegget for sin innbydende og gjennomtenkte arkitektur. I tillegg er det gledelig at miljøaspektet er godt forankret i hele prosessen med blant annet oppvarming fra 26 energibrønner. Gamlingen framstår som inkluderende, tilgjengelig, funksjonelt og attraktivt, skriver kommunen.

LES OGSÅ: Geir Petter er nummer 100.000 på Gamlingen

Storfornøyd direktør

Direktør for tjenesteområdet bymiljø og utbygging, Leidulf Skjørestad, er storfornøyd med prisen.

– Vi er selvsagt veldig stolte over å ha fått denne prisen. At Stavangers befolkning har tatt i bruk Gamlingen i et mye større antall enn vi hadde forventet har nok vært et viktig bidrag for at vi fikk prisen. Dette er også et godt eksempel på et tverrfaglig samarbeid mellom ulike fagmiljø i Stavanger kommune med prosjektledelsen i Stavanger eiendom i spissen, sier direktøren til Stavanger kommune.

Han minner også om at det er kommunens egne arkitekter i Stavanger eiendom som har skapt anlegget som en naturlig del av parken rundt Mosvatnet.

Bad, park og idrett er en landsomfattende, åpen medlemsorganisasjon som arbeider for en fremtidsrettet utvikling innen fagområdene park, idrett, friluftsliv og bad.