Nyheter

NM-Veka til Stavanger-regionen i august

I august går startskuddet for det ferske arrangementet NM-veka. Stavanger-regionen arrangerer den aller første.

Følg RA Sporten på

– NM-Veka går av stabelen for aller første gang 15. august, og varer i fem dager, sier Gjert Smith, prosjektleder for det ferske idrettsarrangementet.

Det kunne han fortelle under informasjonsmøtet i Rosenkildehuset torsdag, hvor både Norges idrettsforbund (NIF), Rogaland Idrettskrets (RIK), særforbund, lokale arrangørkommuner og arrangørklubber, idrettsråd og sentrumsforeningene hadde samlet seg.

NM-Veka, som blir avholdt i Stavanger-regionen ved de to første anledningene, er et helt nytt konsept som skal arrangeres årlig fra og med sensommeren. Formålet med arrangementet er å samle flest mulig idrettsgrener på ett og samme sted i Norge, for å gjennomføre ulike NM parallelt. Da særlig idretter som vanligvis ikke er å se på TV-skjermen.

LES OGSÅ: To gull og europeiske juniorrekorder

Mangfoldige idretter

NRK og NIF står bak planleggingen, og har hentet ideen fra Sverige, hvor mesterskapet har blitt arrangert hvert år siden 2009. NRK kommer til å dekke arrangementet gjennom alle kanaler, både direkte og gjennom magasinsendinger.

– Dette skal bidra til å løfte fram mangfoldet og variasjonen av idretter, noe som selvsagt er positivt for de mange idretter som normalt ikke når opp i medias søkelys, sier Smith.

I år har så langt 15 særforbund, flere som representerer ulike idretter, sagt ja til å legge et eller flere av sine norgesmesterskap til Stavanger-regionen. Det arrangeres totalt opp imot 30 mesterskap. Blant annet i volleyball, rugby, svømming, judo, styrkeløft og motorsport.

NM-Veka vil bli arrangert ved at lokale idrettslag gjennomfører et norgesmesterskap i sin idrett på en av distriktets idrettsanlegg, uteområder eller sentrale byrom. NIF er for øyeblikket midt i prosessen om å forhandle fram avtaler mellom særforbund og lokale idrettslag.

Det som foreløpig er sikkert er at blant annet Sandneshallen, Ruten i Sandnes, nye Forus Sportssenter og Lassa idrettspark er anlegg som kommer til å bli tatt i bruk under idrettsuken.

LES OGSÅ: Fremtidens stjerner i aksjon på Jåttå

Seervennlig

Foruten å rette oppmerksomheten mot idrettsgrener som vanligvis ikke er i medias søkelys, er et av målene med arrangementet å kunne gi publikum et spennende arrangement, spektakulære bilder og en unik opplevelse i regionen, informerer Smith.

– Derfor skal NM-Veka også inneholde synlighets- og rekrutteringsarrangement, kulturinnslag og premieutdeling i sentrale byrom, bespisning og opphold i en unik region, i tillegg til flotte naturopplevelser, sier prosjektlederen.

Deltakerkommunene er Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg.

I 2019 er det planlagt at idrettsarrangementet skal vare i ti dager, også denne gangen i Stavanger-regionen.

Mer fra Dagsavisen