Nyheter

– Penger til Viking er uaktuelt

Stavanger Frp mener kommunen bør overta stadion.

Følg RA Sporten på

Samtidig mener partiet at det må tilrettelegges for å ivareta innbyggernes interesser på en best mulig måte. Det vil de gjøre ved å legge til rette for breddeidrett, konserter og mengder av andre arrangementer.

Ingen av rådmannens tre forslag til løsning for Viking stadion og Viking ser ut til å få kommunepolitikernes støtte. Frp har nå bestemt seg for å si nei til en eneste krone til Viking, men vil få på plass en overtakelse av Viking stadion, legge kunstgress og gjøre anleggene enda mer tilgjengelige for alle typer aktiviteter.

Siden Frp sier nei, er det klart at ingen av rådmannens tre forslag får flertall når saken etter alle solemerker legges fram for bystyret 11. desember.

LES OGSÅ: – Det er respektløst av AP og SV

– Kan ikke hjelpe Viking

– Penger til Viking er uaktuelt. Det er det ikke flertall for i bystyret. Den delen må de ordne opp i selv, uttaler gruppeleder Christian Wedler til RA.

Stavanger kommune har derimot en rolle å spille når det gjelder arena- og stadionsiden, mener han.

– Vi er villig til å gå med på en løsning hvor vi kan diskutere en overtakelse av stadion, for å fylle den opp med breddeidrett, konserter og lignende. Videre kan Viking eventuelt forhandle fram en avtale med kommunen for at de skal kunne fortsette å være her, sier Wedler.

– Først og fremst gjelder det å komme til enighet med samarbeidspartiene angående løsningen, for så å diskutere den eventuelle prisen for overtagelse av stadionanlegget, legger Leif Arne Moi Nilsen (Frp) til.

LES OGSÅ: Han har vært årets beste spiller

Ivareta innbyggernes interesser

Moi Nilsen sier det hele handler om å ivareta innbyggernes økonomiske interesser, og gjøre noe positivt ut av den negative situasjonen som er om dagen.

– Dette er en fantastisk arena med et enormt potensiale. Om det legges kunstgress på Viking stadion, så kan det potensialet realiseres. På den måten legges det enda bedre til rette for konserter, breddeidrett og lignende. Det er bare fantasien som setter grenser, sier Moi Nilsen.

Han bruker Randaberg Arena som eksempel, og mener driftsmodellen må kopieres og brukes på Viking stadion.

– Her er det folk i arenaen så å si døgnet rundt, og det arrangeres mange ulike aktiviteter. Det er stadig barn og ungdom her, både i skolesammenheng og på fritiden. Den brukes også av både Viking og Sandnes Ulf hva gjelder fotballtreninger, sier han.

Mer fra Dagsavisen