Nyheter

Herlige og rustikke rieslinger

Hans Josef Becker lager herlige rustikke rieslinger.

Hans Josef Becker har i over 40 år, helt siden han overtok Weingut J.B. Becker i 1971, fulgt sine egne prinsipper.

Blant annet nekter han å være med i VDP og mener at VDPs krav til kvalitet når det gjelder utbytte i vinmarken og restsødme er for slappe.

Selv opererer han med langt lavere utbytte og vesentlig lavere restsødme enn VDPs krav.

Samtlige av vinene hans er spontanfermentert uten tilsetning av gjær, sukker eller syre.

Resultatet er rieslinger med helt vanvittig syre. Når det gjelder Wallufer Oberberg Riesling Kabinett halbtrocken er syren så heftig at vinen framstår som tørr.

Wallufer Walkenberg Riesling Spätlese trocken smaker enda bedre dagen etter at den er åpnet, og dette er viner som vil ha et langt liv.

Supertoscaneren Tignanello har kommet i 2014-årgang etter at den sensasjonelle 2013-årgangen ble solgt ut rekordraskt. 2014 trenger tid, og er ikke så umiddelbar som 2013-årgangen var ved lansering, men meget bra.

På tampen tar vi også med oss en fantastisk dessertvin fra Setubal i Portugal. 20 år gamle Alambre har absolutt alt, der en relativt voldsom sødme balanseres av en fantastisk syre.

7834801 J.B. Becker Wallufer Oberberg Riesling Kabinett halbtrocken 2015 (Rheingau, Tyskland) kr 248 (terningkast seks og 88 poeng)
Middels kraftig gulfarge og lukter av modne epler, tropisk frukt og stein-aktige mineraler. Smaker av sitrus og syrlige epler sammen med forsiktig petroleumspreg. Forsiktig sødme og strålende syrlighet i avslutningen.

7835101 J.B. Becker Wallufer Walkenberg Riesling Spätlese trocken 2015 (Rheingau, Tyskland) kr 299 (terningkast fem og 89 poeng)
Nokså dyp gulfarge og lukter av sitrus sammen med eple og tropisk frukt. Bra konsentrasjon og smaker av syrlig sitrusfrukt, grønne epler og mineraler. Heftig syre i avslutningen.

4122902 Alambre Moscatel de Setúbal 20 Years (J.M. da Fonseca, Portugal) kr 309 (terningkast seks og 92 poeng)
Ravgyllen farge og lukter av tørket frukt, tre, rosineske, nøtt og vanilje sammen med forsiktig ranciopreg. Stor konsentrasjon og smaker av søt og utviklet frukt, rosiner og nøtt. Søt som bare det, men balansert av meget bra syre.

5000601 Antinori Tignanello 2014 (Toscana, Italia) kr 609 (terningkast fem og 93 poeng)
Kraftig rødlilla farge. Litt lukket i duften, der det går i mørke solbær sammen med tre, krydder og mineraler. Svært bra konsentrasjon. Smaker av mørke kirsebær og solbær over fint integrert fatpreg. En god dose tanniner og meget bra syrlighet i avslutningen.

Ukens anbefaling

576501 The Crossings Pinot Noir 2015 (Marlborough, New Zealand) kr 159,90 (terningkast seks og 85 poeng)
Pinot-vinen fra The Crossings Estate føyer seg inn i rekken av mange gode kjøp av denne druetypen fra New Zealand. Nokså lys rødlilla farge. Lukter av lys rød bærfrukt sammen med blomster og forsiktig fatpreg. Lett og delikat i smaken der det går i saftig pinotfrukt sammen med fatpreg. Ørlite tannin og svært bra syrlighet i avslutningen.

Mer fra Dagsavisen