Nyheter

Politiet oppsummerer: — Fortjener honnør for arrangementet

Politiet melder om god stemning og bra publikum på Utopia.

— Stavanger-folk kan festival, og de yngre klarer seg veldig godt, sier innsatsleder Stein Torjusen til RA lørdag kveld.
Han synes festivalen har gått veldig bra, og roser arrangøren.

SE OGSÅ: Stort bildegalleri fra dag to av Utopia

— Ja, de fortjener honnør for dette arrangementet. Det har gått veldig bra, og lørdag hadde vi ikke én eneste bortvisning, sier Torjusen.
Han tror publikum på Utopia er de som vanligvis går ut på byen, og anslår at gjennomsnittsalderen lørdag lå på cirka 23 år.
— Dette har vært en veldig trivelig festival. Arenaen fungerer bra og er oversiktlig, både for oss og for publikum. Vi er veldig fornøyd med gjennomføringen, sier innsatslederen.

— God stemning

Fredag gikk også bra, ifølge politiet. Da RA snakket med innsatsleder Vidar Olsen fredag kveld, meldte han om god stemning.
— Det har gått veldig fint og vært god stemning, med tanke på at det er drøyt 6500 mennesker inne på området, sa Olsen til RA fredag kveld.
Han har ingenting spesielt å melde fra kvelden, annet enn litt trengsel ved scenen og et par mindre skader.

Olsen vil ikke si nøyaktig hvor mange politifolk som er på stedet, men sier de har et godt antall på plass, både av uniformerte og sivile.

LES OGSÅ: Stengte veier under Utopia

— Det er arrangøren som har hovedansvar for sikkerhet, men det er både vektere og politi her, så det virker som om sikkerheten er godt ivaretatt, sier han.
Politiet varset på forhånd at de kom til å ha narkotikaaksjoner under festivalen, noe som er en del av det forebyggende arbeidet, ifølge Olsen.
— Vi har hatt hunder som har gått i nabolagene rundt, og inne på selve festivalområdet. Et par stykker har blitt kontrollert og kjørt til politistasjonen, men vårt inntrykk er at den første dagen har gått veldig bra, sier Olsen.
— Nå håper jeg bare folk tar med seg den gode stemningen med seg videre til dag to, og at været spiller på lag, legger han til.