Nyheter

Fire konkurrenter slår seg sammen – vant storkontrakt

De lokale selskapene Stavanger Installasjon, Rogaland Elektro, Rønning Elektro og Solland Elektro dannet eget selskap, R2S elektro, for å vinne store kontrakter. Onsdag fikk de kontrakt på Ås verdt 250 millioner kroner.

– Vanligvis er vi fire harde konkurrenter, men vi går nå sammen og starter et selskap sammen for å få flere, større kontrakter. Det skal bygges sykehus på Ullandhaug. En stor utbygging. Her er det muligheter, og vi må ruste oss for konkurransen, sier Egil Olsen, daglig leder i Stavanger Installasjon, til RA.

Samarbeidsselskapet heter R2S Elektro. De fire selskapene eier 25 prosent hver.

250 millioner kroner

Onsdag fikk de en kontrakt verdt 250 millioner kroner. R2S Elektro har fått installasjonsjobben ved det nye Veterinærinstituttet på Ås utenfor Oslo. Statsbygg oppfører det nye veterinærbygget på Campus Ås der Veterinærinstituttet og Veterinærhøgskolen skal samlokaliseres når de flytter fra Adamstuen i Oslo. ​

– En av Norges desidert største elektrojobber, mener Olsen.

Arbeidet begynner allerede til høsten, og skal være ferdig i 2020.

Ansetter over 20 personer

R2S skal etter planen ansette 20 personer.

– Kanskje flere på sikt. I tillegg skal vi i møte med fylkeskommunen om å ta inn lærlinger.

Fortsatt konkurrenter

Olsen er klar på at selskapene ikke skal slå seg sammen for godt, og avviser en fusjon.

– Alle de fire selskapene vil bestå og fortsette og konkurrere som før om andre oppdrag. Men slik situasjonen er i Rogaland, så handler det om å få flere folk i arbeid, sier Olsen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: