Nyheter

Se Astrids enebolig på 34 kvm.

Astrid Instanes har trivdes med fikse løsninger på 34 kvadrat, men selger nå én av Stavanger minste eneboliger.

Bilde 1 av 8

– Å bo her har vært helt supert, jeg var alene da jeg kjøpte den, tenkte at jeg trengte ikke så mye plass, og ville heller ha denne enn en leilighet i Verven, sier Instanes.

Prisantydning nå er 2,5 millioner kroner for 38 kvadrat brutto, 34 kvadrat netto. Grunnflaten er på smått utrolige 24 kvadrat.

– Jeg har ikke følt at det har vært lite, men har tenkt bevisst på størrelse når jeg har anskaffet meg ting, sier selgeren.

Utnytter plassen

Toppladet vaskemaskin, lagring i puffer, syskrin under et lite stuebord og andre fikse løsninger gir plass til det meste. Skap med permer er skjult bak bøkene i eplekassen på stuegulvet.

– På innflyttingsfesten var det 30 stykker ut og inn. Da må jo folk bli kjent med hverandre, sier Instanes, som også falt for en bakhage med poteter, tomat- og agurkplanter og jordbær.

– Jeg følte det som om jeg hadde kommet hjem til Hardanger, sier Instanes, som vokste opp på gård.

Fra 1852

Det meste i huset fra 1852 er utnyttet på centimeteren, over to plan, med skråvegger som ikke regnes som boareal i juridisk forstand. Dermed er det både plass til dobbeltseng og gjesteseng i andre etasje.

– Venner sier «det er jo litt lite», men jeg har ikke følt det slik. Jeg har for eksempel hatt selskap for åtte personer i stuen, sier Instanes.

Uansett, det er ikke en bolig du spankulerer og planter ripsbusker rundt der det ligger klemt inn mellom andre boliger i Bratteberggata, og det er ingen entré.

– Datteren av en venninne av meg spurte meg «hvorfor har du kjøkkenet på gangen», sier selgeren og humrer.

Hun kjøpte huset i 2014, tre år og én samboer senere selger hun.

– Du skal like godt ham du bor med her, og det er ikke det samme privatlivet som i et stort hus, samtidig er det skyvedører så man kan være litt alene, sier Instanes, som nå har kjøpt hus i Kongsteinsgata. Det er bygd i 1876, og skal pusses opp av henne og samboeren, som praktisk nok er forskalingssnekker.

Megler Erik Aareskjold i Eie håper og tror på et godt salg.

– Huset er gammelt, men modernisert, og har sjarm og sjel, sier han.

Mer fra Dagsavisen