Nyheter

Taxisjåfør i akutt pengeknipe ble cannabisdyrker

Mannen kom i et akutt økonomisk uføre. Da fant han ut at han ville starte opp med cannabisproduksjon.

 FOTO: MARTIN BERNETTI/NTB SCANPIX

Dyrkingen av cannabis fant sted i 38-åringens bolig i Bjerkreim kommune i midten av januar 2014.

Da mannen forklarte seg i retten sa han at han på denne tiden hadde kommet i et økonomisk uføre, og at han trengte 200.000 til 300.000 kroner.

Bakgrunnen for dette var at han hadde kjørt taxi med lange arbeidsdager i distriktet, og at han ble lurt av en tidligere kamerat, som også var taxisjåfør.

LES OGSÅ: Filmet mens han voldtok kvinne

38-åringen forklarte for retten at han anså produksjon av cannabis som mindre straffverdig enn annen type kriminalitet.

Ifølge 38-åringen hadde han også fått en kjøper til cannabisen, og skulle få 70 kroner per gram. Han hadde allerede solgt 350 gram marihuana.

169 planter

Da politiet kom hjem til ham hadde han 169 cannabisplanter i boligen sin. 50 av disse var så godt som utvokst, resten av plantene var på ulike stadier.

LES OGSÅ: Aggressiv mann (66) med banjo truet folk

Ifølge 38-åringen hadde han dyrket cannabis i omkring et halvt år før han ble pågrepet.

38-åringen ble også dømt for å ha tyvkoblet seg til strøm utenfor strømmåleren. På denne måten tok han til sammen 6651 kWh fra Dalane Energi, noe som medførte et samlet tap på 5249 kroner for energiselskapet.

For å ikke bli oppdaget

Retten la til grunn at han stjal strøm for å spare penger, og for å unngå å bli oppdaget for cannabisproduksjon. Ifølge Dalane tingrett krever en hasjplantasje av denne størrelsen mye strøm – og ved å bruke så mye strøm til et bolighus kunne noen bli mistenksomme.

LES OGSÅ: Politiet snuste seg fram til en cannabisdyrker

Advokat Andreas Haukland Westlye, 38-åringens forsvarer, anførte i retten at hans klient var i en desperat situasjon da han startet opp dyrkingen. Retten mente at det ikke skulle ha nevneverdig betydning. I stedet la retten vekt på at saken har hatt lang saksbehandlingstid og at den først kom opp i retten tre år etter at forholdet ble avdekket.

LES OGSÅ: Ole Klemetsen-firma konkurs

Behandlingstiden førte til at retten kom til at han skulle få fradrag for ett år i fengsel. Straffen ble fengsel i seks måneder, og han må også erstatte det aktuelle beløpet til Dalane Energi.

Han fikk også inndratt produksjonsutstyret, og må betale 2400 kroner i sakskostnader.

LES OGSÅ: Oljeektepar dømt for produksjon av marihuana