Nyheter

41-åring banket kona – nå får han selv svi

En 41 år gammel mann er dømt for omfattende vold mot kona.

Mannen var tiltalt for å ha utøvd vold mot ektefellen på ulike adresser i Sandnes og Stavanger i tidsrommet fra mars 2013 til juli 2015.

Blant annet skal han den 13. juni 2014 ha tatt tak i armen hennes og slengt henne ned på sofaen der han skal ha holdt en dyne over hodet hennes og slått henne flere ganger mot hodet og brystet.

I tillegg ble mannen dømt for en rekke andre voldsepisoder.

LES OGSÅ: Hadde 454 tusenlapper under madrassen – nå kan han se langt etter pengene

Ifølge dommen fra Stavanger tingrett var de fire første månedene av samlivet deres godt, men etter dette var det preget av stadige uoverensstemmelser.

Fornærmede forklarte i retten om gjentatte tilfeller av fysisk mishandling, mens 41-åringen nektet for å ha utøvd vold mot henne.

Mens partene var gift oppsøkte kona Krisesenteret flere ganger og også politiet har blitt tilkalt til ekteparets bolig flere ganger.

Paret er i dag skilt, men har fortsatt kontakt med hverandre.

Bevist

Retten kom til at det var bevist at mannen hadde utøvd mesteparten av volden han var tiltalt for.

I tillegg ble mannen også dømt for vold mot en politibetjent.

LES OGSÅ: Artist lurte SAS – nå må han selv punge ut

Denne hendelsen fant sted den 25. september 2015 og 41-åringen skal blant annet ha sparket politibetjenten i kinnet i forbindelse med en pågripelse.

Politiadvokat Mads Lerum la ned påstand om at 41-åringen ble dømt til fengsel i ett år og tre måneder. Han fikk nesten medhold i dette.

Arena for frykt og vold

I forbindelse med straffeutmålingen viste retten til at 41-åringen ved sin atferd hadde omskapt det som skulle være en trygt hjem, til en arena for frykt og vold i nærmere to og et halvt år.

LES OGSÅ: Banket kona etter at han fant nakenbilder på telefonen hennes

Retten viste også til at kona er fysisk underlegen og har vært nærmest forsvarsløs overfor tiltalte. Retten fant ingen formildende omstendigheter og kom til at han skulle dømmes til fengsel i ett år og to måneder.

I tillegg må han også betale 60.000 kroner i oppreisningserstatning til kona pluss 3000 kroner i saksomkostninger.

Nyeste fra Dagsavisen.no: