Nyheter

Appiah: – Jeg er ikke så langt unna

Selv om Kwesi Appiah (26) kun fikk lov til å være med på litt av onsdagens økt i La Manga er han trygg på at han skal klare å komme seg i grei form til seriestart om det blir en låneavtale med Viking.

Kwesi Appiah var med på noe av onsdagens lette økt i La Manga og fikk hilse på det som kan bli hans nye lagkamerater. Foto: Espen Iversen
Følg RA Sporten på Facebook!

Crystal Palace-spissen har ikke spilt en kamp av betydning siden 2015 da han røk korsbåndet. Nå klør han etter fotballkamper igjen.

– Kneskaden i seg selv har ikke tatt så lang tid å lege, men det har dukket opp noen følgeskader i opptreningsprosessen som har tatt tid. Småting. Nå sist var det litt lyskevondt, sier han til RA.

Ettersom han er vant med regnmyke engelske gressmatter våget ikke Viking å slippe ham løs på direkten på relativt harde spanske gressmatter i La Manga. Selv håper han å kunne være med for fullt allerede i morgen.

LES OGSÅ: "Balansegang på stram line"

Sugen på å spille kamp

Egentlig har Crystal Palace sagt at han ikke skal spille kamp under Vikings treningsleir i Spania. Han innrømmer at han ikke er helt enig i det.

– Jeg er egentlig klar for å spille jeg. Når du har vært uten kamp så lenge er lysten stor. Vi får se om jeg klarer å mase til meg noen minutter likevel. Kanskje noen minutter i den siste, sier spissen.

London-karen har dobbelt statsborgerskap og ghanesiske foreldre. Derfor har han også A-landskamper for Ghana.

Da han pratet med RA onsdag framsto han som alt annet enn den stereotype engelske fotballproffen som kommer med korte svar.

Appiah bød på seg selv, tok god tid, smilte og var åpen.

Som fotballspiller beskriver han seg som rask, arbeidsom og med en god skuddfot. Han kan både droppe ned for å hente ballen, jage og trekke ut mot kantene.

– Men nå høres det jo ut som jeg beskriver Cristiano Ronaldo, sier han – og ler godt av seg selv.

LES OGSÅ: Viking 18,7 millioner i minus

Kan tilføre Viking noe

Det som er sikkert er at han har tro på at han kan tilføre Viking noe de mangler. På tross av et langt skadeavbrekk.

– Jeg har trent med Premier League spillere daglig. Før det har jeg vist at jeg kan levere på lån på mange forskjellige nivå. Jeg har også spilt afrikansk mesterskap med Ghana. Jeg vet at jeg har et godt nivå inne. Omstilling og nye lag og ligaer er ikke noe jeg er redd for. Jeg tror ikke jeg er så langt unna. Den fysiske formen er god, slår han fast.

Han har pratet med Ian Burchnall om hva han ser etter og mener han kan bidra i presspillet Viking ønsker seg.

Appiah innrømmer at det ikke var veldig vanskelig å si ja da Viking tok kontakt i slutten av januar.

– Vinduet i England stengte og dette hørtes helt klart interessant ut. Så er det jo ikke så langt hjemmefra heller.

Skulle skrive ny Palace-avtale

Kontrakten hans med Palace går ut i sommer. Hva veien videre bringer har han ingen anelse om nå.

– Jeg var i ferd med å skrive en ny avtale da Alan Pardew fikk sparken. Med nedrykksstrid og ny trener vil de vurdere totalsituasjonen. Det er selvsagt forståelig.

– Så Viking kan også bli et permanent alternativ for deg?

– Hvem vet? Jeg kan være åpen for det. Men nå får vi se hva som skjer og hvilke alternativer som dukker opp.

Appiah har alt rukket å bli godt kjent med én sentral skikkelse i Viking. Styremedlem Brede Hangeland. De to var lagkamerater i Palace.

– Vi har støtt på hverandre mer enn én gang på vei ut dørene fra fysioterapeuter og styrkerom da vi begge gikk skadde. Så jeg har ingen problemer med å føre en gode samtale med Brede. Han er en fantastisk hyggelig fyr, sier Appiah.

LES OGSÅ: Brede åpnet døren for lånespiller

Burchnall lover roligere dager

Da Viking hadde sin første økt på spansk jord onsdag ble Appiah tatt godt imot med applaus fra lagkameratene.

Spillerne kan også applaudere over at den verste delen av oppkjøringen nå er unnagjort. Nå skal Viking slippe litt mer opp etter to beintøffe uker.

Banene er fine og været er fint. Nå skal vi bruke noen dager på å bli vant med gress igjen. Det skal bli godt å få tid med laget, jobbe litt med video, terpe dødballer og gjøre formasjonstrening. Det er definitivt enklere å få til dette her i 20 grader enn i snødrevet i Stavanger, slår trener Ian Burchnall fast.

Viking har lette skadeproblemer på to av sine spillere før oppholdet i La Manga. Rasmus Martinsen jogget bare onsdag med et vondt kne og Steffen Ernemann ga seg etter noen minutter av den lette økten.

– Han var bare sliten. Jeg sa egentlig at han ikke behøvde å trene. Han er med for fullt torsdag, sier Burchnall.
Espen Iversen

Espen Iversen

Sportsleder i Dagsavisen Rogalands Avis