Nyheter

Foreslår 12-timersregel på Bybrua

Skal beboerne på Hundvåg slippe å bli dobbelt belastet når den nye bomringen kommer? Rådmannen ber nå styringsgruppen for Bypakke Nord-Jæren om å ta en ny vurdering av saken.

Beboere på Hundvåg frykter at de blir urimelig hardt belastet med den nye bomringen, ettersom de må passere ringen både når de kjører fra Hundvåg og når de skal tilbake.

LES MER: Vil snu bommen på Bybrua, men fylket sier nei

Flere politikere har tatt opp spørsmålet om enveis innkreving, for å unngå at enkelte beboere får dobbel regning. Kari Nessa Nordtun (Ap) kom med et oversendelsesforslag i kommunalstyret for byutvikling (KBU) i mai.

– 12 timers fri retur

«Bilister som starter og slutter reisen utenfor en bomring kan få en betydelig merbelastning framfor andre, som for eksempel starter kjøreturen innenfor en bomring. Disse sidene ved innkrevingen har vært lite analysert, og kan lede til en urettferdig kostnadsbelastning for disse bilistene som ikke er grunnet i formålet med systemet. Dette er også noe som kan rettes opp ved å endre programmeringen for innkrevingen som gjør at bilister som kjører inn i en bomring ikke betaler for returen gjennom samme bomring som skjer i løpet av for eksempel 12 timer,» foreslår Nordtun.

LES MER: – Bommen på Bybrua må snus

– Jeg håper at man kan se på dette igjen. Om det ikke skjer en endring i forbindelse med Stortingets behandling i høst, så i det minste etter at bomringen er etablert, sier Kari Nessa Nordtun til RA.

Sender forslaget videre

Hun får svar av Rådmannen under tirsdagens møte i kommunalutvalget. Rådmannen foreslår at forslaget sendes videre til styringsgruppen for Bypakke Nord-Jæren for en konkret vurdering av mulig oppfølging.

LES MER: Bomstasjonene er plassert – Frp varsler nye omkamper

«Det vil være nødvendig å gjøre en utredning for hele byområdet for å kunne svare på hvilke konsekvenser det vil ha å snu innkrevingsretningen på de steder hvor en slik problemstilling kan oppstå, og eventuelt endre 1-timeregel til 12-timersregel. Dette vil være en større utredningsjobb,» heter det i svaret fra Rådmannen.

– Det er et positivt signal at Rådmannen sender forslaget videre til styringsgruppen. Det kan ikke være slik at enkelte får en større belastning på grunn av bosted, avslutter Nessa Nordtun.

LES MER: Han er lei av bompenger. Nå vil han inn i politikken