Nyheter

«Bandittklær» skal erobre verden

– Det er altfor mye søtt der ute, mener Kristine Haukebøe. Fra Absinthen sender hun fargerike barneklær til hele Europa.

Bilde 1 av 6

Følg RA på Facebook og Twitter!

Etter å ha jobbet ti år som frisør og tatt en 3-årig ingeniørutdannelse, startet Kristine Haukebøe barneklesbutikken Kidså i Østervåg.

– Da jeg hadde drevet Kidså i fire år, kjente jeg at jeg måtte ha nye utfordringer, sier Haukebøe, som startet My Little Bandit i fjor høst.

LES OGSÅ: Står sammen for å skape liv i byen

Stadig flere har oppdaget barneklesmerket. I løpet av et knapt år selges klærne hennes nå i rundt 25 butikker over hele Europa. Det norske markedet derimot, er ennå litt på vent.

– På ungenes premisser

– Jeg selger mye mer ute enn her hjemme. Nordmenn er glade i ullklær til barna sine, gjerne i lyserosa og lyseblått. Én av drivkreftene mine da jeg startet, var å gi ungene litt mer farger, sier Haukebø og fortsetter:

– Klærne lages på ungenes premisser. Her er det ingen lørdagsplagg, kun klær for barnehage og skole. La barn være barn.

LES OGSÅ: Norsk motes framtid

Om et par uker setter Haukebøe seg på flyet for å delta på barnemessen Playtime i Paris. Der vil hun være én av 496 utstillere fra hele verden.

– Jeg har deltatt tidligere, men da som innkjøper. Nå skal jeg stå på den andre siden. Det blir en utfordring, sier klesdesigneren.

Drømmen

Enkeltmannsforetaket vokser seg gradvis større. Nå lever Haukebøe godt av klærne hun skaper. Drømmen er å en gang i framtiden ha 4–5 ansatte og kanskje en agent.

LES OGSÅ: Skreddersydd for framtida

– Jeg har jo lyst til at My Little Bandit en gang skal bli Norges største barneklesmerke, men dit er det nok et stykke ennå, sier hun beskjedent.

Daglig mottar hun bilder av barn i klærne hennes, som hun får tilsendt av stolte foreldre.

– Jeg blir ennå litt satt ut når jeg ser barn i byen som bruker klær jeg har designet. Det som gleder meg aller mest, er å se hvor glade og stolte ungene blir når de får på seg plaggene.

– Skiller seg ut i Norge

Blogger og gründer Charlott Pettersen mener det flere grunner til at Kristine Haukebøe har lyktes.

LES OGSÅ: Fam Irvoll er tilbake

Pettersen har blogget siden 2010, hovedsaklig om barneklær. Hun er også gründer av Norges første nettside for strikk til barn, Ministrikk.no.

– Det er veldig vanskelig å drive med barneklær i Norge, med mindre du er Zara eller HM. Kundene vil betale minst mulig og de stiller ikke altfor høye krav til kvalitet, sier Pettersen.

– Men heldigvis vokser det opp en skare av forbrukere som er mer bevisste. Dermed er det også marked for «annerledesmerkene» som har dukket opp, hovedsakelig i Stavanger, sier den Oslo-baserte gründeren.

– Kristine skiller seg fra en del andre. Hun turte å ta spranget og hadde guts til å selge Kidså for å for å satse for fullt på eget merke. Som gründersjel med stor respekt for jenter som satser, er det befriende å se noen som har sånn tro på det hun gjør.

Pettersen tror også Haukebø har truffet med uttrykket.

– My Little Bandit har en linje som designmessig skiller seg ut i Norge. Her skal barneklærne være nostalgiske og duse. Kristine har skapt et funky tilskudd til dette, noe som vises, avslutter Pettersen.