Stavanger

Nordic Edge ser til storebror ONS

– Stavangers oljehistorie er fin. Vi har kompetansen og kunnskapen. Nå søker vi nye muligheter.

Det sier Herbjørn Tjeltveit, daglig leder i Nordic Edge. 6. og 7. oktober arrangeres smartby-konferansen for andre gang. Fjoråret var en suksess. Over 500 deltakere og Nordens største konferanse av sitt slag.

– Vi hadde ikke god tid på oss, men det gikk kjempebra. Nå utvider vi og håper på den samme suksessen – og mer, sier Tjeltveit til RA.

Han trekker fram tunge foredragsholdere fra Cisco, Microsoft og Level39 i London – som er et kjent klekkeri for små selskaper på vei opp og fram.

LES OGSÅ: Sagen Helgø om smartby: – Mulighetene er uendelige

– God lagoppstilling

– Vi har en god lagoppstilling av foredragsholdere, byer og kommuner. En god miks av offentlig sektor og private bedrifter. Det kommer bedrifter og foredragsholdere fra flere kontinenter, forklarer Tjeltveit.
Nordic Edge ser til ONS.

– Nordic Edge er den største konferansen i Norden innen smartby. Fjorårets ga oss et kjempebra utgangspunkt til å utvikle oss videre. Visjonen er at vi skal lage et nytt ONS, sier Tjeltveit, som er raskt med å konstatere at Nordic Edge er en lillebror i forhold til oljemessen ONS.

Nytt for i år et at det i tillegg til foredrag skal være utstilling under Nordic Edge. Cirka 100 utstillere skal være med.

– Smartby-markedet vil vokse enormt i årene som kommer. Vi snakker om et stort, internasjonalt marked. Norden er et hjørne i verden som fungerer godt – på grunn av samspillet mellom næringsliv og offentlig sektor, sier Tjeltveit og fortsetter:

– Stavanger har en fin oljehistorie. Vi har teknologi og kunnskap som oljehovedstad. Nå søker vi nye muligheter i smartby-markedet.

LES OGSÅ: Microsoft-direktør savner en digital Rettedal

– Stavanger i tet

– Hvor smart er Stavanger?

– Stavanger er blant de norske byene som har størst fart mot å bli smart, svarer Tjeltveit.

– Men listen heves for hvert år. Utviklingen skjer konstant, legger han til.

En smartby skal forbedre offentlige tjenester og innbyggernes livskvalitet. Utnytte felles ressurser optimalt, øke byenes produktivitet, samt å redusere klima- og miljøproblemer i byene. Det globale smartby-markedet estimeres til å representere en markedsmulighet på over 13.000 milliarder kroner de neste fem årene, ifølge Forrester Research.

Mer fra Dagsavisen