Alexander Kristoff møter familie og presse etter dopingkontrollen for andreplass i fellesstart menn elite VM i landeveissykling i Bergen søndag. Foto: Marit Hommedal, NTB scanpix

– Neste sesong kan bli Kristoffs aller beste

Alexander Kristoff måtte se Peter Sagan bli historisk ved å ta sin tredje strake VM-tittel foran folkehavet i Bergen søndag. Katusha-rytteren måtte ta til takke med sølvet.

– Han var her for å vinne. Ingen ville si det offentlig, men målet var klart, sier Kristoff-manager Joona Lauka til NTB.

– Tror du han vil bli fornøyd med sølv, når han tenker tilbake på det om en stund?

– Nei. Hvis han hadde vært fornøyd med det, hadde han ikke vært Alexander Kristoff, svarte manageren.

LES OGSÅ: Sagan beklaget seg til Kristoff og det norske folk

I verdenstoppen

Etter å ha prestert på skyhøyt nivå og tatt flere store rittseirer, særlig i 2014- og 2015-sesongen, har Kristoff hatt en nedadgående resultatkurve. Etter Tour de France denne sesongen har imidlertid nordmannen vist tegn på bedring med EM-gull og seier i London-Surrey Classic.

– Etter Tour de France har han helt klart vært blant verdens tre-fire beste ryttere. Jeg tror det var et vendepunkt for en ny start, sier Lauka - og tilføyer:

– Han var på et kjempehøyt nivå, så sank det litt, men jeg tror formen han har vist fra Tour de France tilsier at det blir enda bedre.

LES OGSÅ: Kristoff tok sølv på hjemmebane

Lagskifte

Kristoff bytter lag fra Katusha til UAE neste sesong.

– Nå gjenstår ett ritt med Katusha, så blir det en fortjent ferie, sa sølvvinner Kristoff til NTB etter søndagens løp.

Å bytte lag tror Lauka kan gjøre underverker for 30-åringen.

– Det å bytte lag er bra for motivasjonen, og det hjelper å bytte rutiner. Jeg er sikker på at han vil ha en veldig god sesong neste år. Forhåpentligvis hans beste noensinne. (©NTB)

LES OGSÅ: «Alexander den store»