Navn i nyhetene

Klart for UGÅ 2022: – Har forsøkt å bringe litt av Oslo hit

14. mars braker festivalen UGÅ løs på Folken. Festivalsjef Rebecca Sørem Viberg håper å introdusere Stavanger-publikumet for noen artister som ikke er like kjent i regionen fra tidligere.

HVEM: Rebecca Sørem Viberg (29)

HVA: Festivalsjef UGÅ 2022

UGÅ arrangeres annethvert år og det er en ny festivalsjef for hver gang. Denne gangen var det du som fikk muligheten til å lede UGÅ. Hvordan har det vært?

– Det er veldig spennende og kjekt. Selvfølgelig kjenner jeg på et presset om å få det best mulig, men hovedsakelig er det veldig gøy og jeg har et godt team med meg.

Hvorfor ønsket du å bli festivalsjef?

– Jeg har et ønske om å jobbe innen event- og musikkbransjen. Det er noe jeg har gjort tidligere også, og jeg har en utdannelse i prosjektledelse i kunst og kreative næringer. Så når jeg fikk muligheten til å bruke den utdannelsen her i Stavanger, var det selvfølgelig veldig gledelig.

Hvor mange er dere som jobber med UGÅ 2022?

– Jeg har med meg fire stykker på mitt interne team. I tillegg er det flere fra Folken som hjelper til. Jesper Brodersen er daglig leder på Folken, og spiller naturligvis en viktig rolle i planleggingen fordi det er der UGÅ arrangeres.

Victoria Nadine og Chris Abolade & Amara er noen av artistene som skal spille på årets festival. Hvordan har det vært å jobbe med og planlegge UGÅ 2022?

– Det har egentlig bare vært gøy. Jeg har erfaring fra å arrangere eventer og etterfester til festivaler fra tidligere, så det var gøy å kunne gjøre det igjen. Jeg kommer med en bakgrunn fra Oslo, mens det her er en god del lokale artister, så jeg har forsøkt å bringe Oslo litt hit. Jeg vil nemlig introdusere Stavanger-publikumet for noen artister som ikke er like kjent i denne regionen fra tidligere. Det blir spennende å se hvordan det kommer til å fungere.

Hva er det du har vært opptatt av i planleggingsprosessen?

– Å igjen få samlet byen til en god konsertopplevelse. Mange studenter har vært isolert og det har vært krevende å skaffe seg venner fordi man ikke har kunnet treffes på lik linje som før. Derfor har jeg hatt som mål å få studentene samlet igjen.

Må man være student for å kunne komme på festivalen?

– Nei. Dette er ikke en ren studentfestival, den er for alle som ønsker. Det er derimot hovedfokus på studentene.

Hva gleder du deg mest til med UGÅ 2022?

– Alle konsertene og aktivitetene vi skal ha, som for eksempel speed-friending og silent disco. Speed-friending er nesten det samme som speeddating, forskjellen er utgangspunktet for møtet. I speed-friending skal du som navnet tilsier hovedsakelig prøve å skaffe deg venner og ikke kjæreste, selv om muligheten er åpen for begge deler.

Hva gjør du i tillegg til å være festivalsjef for UGÅ?

– Jeg jobber på Bøker og Børst og på en bolig for psykisk utviklingshemmede. I tillegg studerer jeg en bachelor i sosialt arbeid ved UiS. Jeg er født og oppvokst i Tønsberg og Nøtterøy og har bodd ni år i Oslo, men stortrives her i Stavanger og tenker å bli værende også etter studieperioden.

Nå over til noen faste spørsmål Rebecca. Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Lars Saabye Christensen med «Maskeblomstfamilien». Jeg identifiserer meg som panfil og dens skildringer av forvirrede barn og ungdom traff noe i meg. I tillegg vil jeg trekke fram «Du dør ikke» av Linn Strømsborg. Den omhandler utfordringer med psykisk helse og angst, som er noe jeg selv har vært igjennom.

Hva gjør deg lykkelig?

– Å ta en dag av gangen.

Hvem var din barndomshelt?

– Det er kanskje litt klisjé, men jeg har alltid sett veldig opp til storebroren min. Han har alltid stilt opp for meg og alt han gjør er så fantastisk. Jeg må også nevne Esmeralda fra Disney-filmen «Ringeren i Notre-Dame». Hun ser mennesker for dem de er og blir ikke påvirket av noen. Den sterke personligheten hennes er noe jeg beundrer.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg er veldig sta og kontrollfreak. Det har ført til at jeg har måttet fullføre 10.000 ting på en og samme tid. Men med årene har jeg lært meg å delegere i større grad, for jeg har erfart at det ikke er mulig å gjøre alt selv.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Da drar jeg enten ut på byen og koser meg en kveld, eller så ligger jeg i sofaen og slapper av med en serie jeg har sett 100 ganger tidligere og lar den gå litt i bakgrunnen. Jeg prøver å ha en dag i uken hvor jeg setter av tid til kun meg selv og det jeg vil gjøre. Egentid er kjempeviktig.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Det er flere ting. Blant annet den krigen som foregår i Ukraina i øyeblikket. Dessuten er jeg fast inventar i 8. mars-toget.

Er det noe du angrer på?

– Masse. Men jeg er likevel glad for feilene jeg har gjort, for det har ført meg dit jeg er i dag og gjort meg til den jeg er.

Hvem ville du stått fast i heisen med?

– Ingen av de lever lenger dessverre, men jeg ville aller helst stått fast i heisen med Audrey Hepburn eller Kurt Cobain. Hepburn har blitt et forbilde for meg nå de siste årene. Hun var et unikt menneske som bidro veldig mye til barn i u-land som ambassadør for Unicef. Mens Kurt Cobain bare var en helt rå fyr, og jeg skulle veldig gjerne visst hva som foregikk i hodet hans.


Mer fra Dagsavisen