Stavanger

Nå får du kjøttkakerpå bensinstasjonen

Eier og daglig leder Joar Skorpe (33) ved YX Løkkeveien ønsker å gi kundene en norsk matopplevelse. Nå står norsk husmannskost på fastfoodmenyen.

- Ifølge Stabburet er vi den første bensinstasjonen i Norge som har fått kjøttkaker fast på menyen. Kjøttkakene er Stabburets, men ertestuingen og sausen er hjemmelaget. Det minker på den norske matopplevelsen på bensinstasjonene, det ønsker jeg å gjøre noe med, forteller Joar Skorpe til RA.

Han har drevet bensinstasjonen YX Løkkeveien i om lag ett år.

- Etter hvert selger vi lettsaltet torsk, og komler på torsdagene. Alt bortsett fra komlene blir glutenfritt. Vi ønsker å tilby de faste kundene noe annet enn det de er vant med, sier 33-åringen.

Fortsatt junkfood

Men pølsene og hamburgerne forsvinner ikke fra stasjonen.

- Vi har også junkfood, og selger om lag 40 pølser til dagen. Foreløpig selger vi cirka mellom fem og 10 porsjoner med kjøttkaker til dagen, målsettingen er rundt 10. Vi selger mye overtidsmat og til kunder som ikke orker å lage mat hjemme, sier Skorpe.Arbeidsjernet jobber også 50 prosent stilling som kokk i Nordsjøen, kjører taxi og driver i tillegg Joars bakeri.

Han ønsker å bygge opp bensinstasjonen til å bli noe nytt.

- Stasjonen har før min tid tross alt gått konkurs to ganger. Nå går den heldigvis i balanse, vi går i hvert fall ikke konkurs med det første.

Gatekjøkken

Skorpe understreker at bensinstasjonen ikke har mulighet til å overleve bare på bensinsalg og bilrekvisitter.

- Det har blitt et nytt konsept, YX har blitt et gatekjøkken. Jeg har også vært inne på tanken om et felles personalrom for arbeidsfolk, slik at de har en plass å sitte ned og spise. Vi har også fått to nye vaskehaller.

- Hvordan får du råd til alt?

- Anne i banken er kjempegrei, sier Skorpe og ler.

- Jeg har stor tro på å få inn mest mulig i butikken. Da får vi nok omsetning til å ha flere ansatte på jobb. Per dags dato er vi 12 ansatte i arbeid, supplerer han.

- Er du en arbeidsnarkoman?

- De sier så, jeg liker å jobbe og det er kjekt å skape noe. Jeg er ikke så veldig opptatt av penger. Men det er viktig for meg å vise at jeg får til ting.

I november blir det ansatt ny butikksjef.

- Da får jeg mer tid til å fokusere på kunderelasjoner og baking. Når man har gått hotellhøyskolen, har man lært at service selger, sier Skorpe og smiler.

- Blir det julemiddager også?

- Det er ikke helt bestemt, det at matlagingen går fort er det viktigste. Muligens blir det pinnekjøtt, lokker bensinstasjonssjefen.

Mer fra Dagsavisen