Mathias Bringaker og de andre Viking-spillerne hadde en litt lettere økt i septembervarmen på Viking stadion fredag, og unggutten vil hjelpe Viking til sin første hjemmeseier siden mai med mål mot Molde. Foto: Pål Karstensen.

– Nå er det på tide å vinne igjen

Mathias Bringaker har ikke scoret siden han ble matchvinner mot Molde i juli. Det ønsker han å gjøre noe med lørdag, da nettopp Molde står på motsatt banehalvdel.

Følg RA Sporten på Facebook!

Med sitt fjerde mål for sesongen sørget Mathias Bringaker for at Viking slo Ole Gunnar Solskjærs menn borte, men når lagene møtes igjen i dag er det mye som har skjedd i de to leirene siden sist.

– Molde har alltid vært et sterkt lag, men når vi spiller på vårt beste er vi også blant de beste i ligaen. Med publikums hjelp har vi tro på at vi kan vinne, sier Bringaker.

LES OGSÅ: Et kontrastenes oppgjør

Vil bli matchvinner igjen

Han sier heller ikke nei takk til å bli matchvinner igjen.

– Selvfølgelig kunne jeg tenkt meg det, for det er ingen bedre følelse enn å score det avgjørende målet for laget ditt. Men det er ikke noe jeg tenker på. Jeg håper å få spilletid, og jeg håper å gjøre en forskjell på de minuttene jeg får, sier han.

Hans aller første måltørke på seniornivå er heller ikke noe som bekymrer unggutten mye.

– Det er vanskelig å prestere på topp i alle kamper når du er ung, så det viktigste er å ta lærdom fra kampene du spiller og konsentrere deg om din egen utvikling, sier Bringaker.

LES OGSÅ: – Scorer på ni av ti sånne sjanser

Haugen er ute

Ett mål har han på stadion, og flere bør det bli hvis Viking skal vinne hjemme for første gang siden mai.

– Ja, det er på tide med en seier nå. Vi har ikke prestert godt nok på hjemmebane på en god stund, og det må vi gjøre for å få opp engasjementet og entusiasmen blant publikum. Vi har et ungt lag, med mange nye spillere, og det tar litt tid for oss å finne relasjonene, men jeg er sikker på at resultatene kommer, sier Bringaker.

Evighetsmaskinen Kristoffer Haugen må stå over dagens kamp.

– Med en gang dere skrev at jeg aldri er skadet, ble jeg selvfølgelig skadet. Det er kjipt, men jeg håper å være tilbake på trening i løpet av uken, og spille neste helg, sier Haugen som har spilt alt til nå.

LES OGSÅ: Nå vil Viking lære av Brann

Martinsen snart tilbake

Skadeplagede Rasmus Martinsen ser på sin side lyset i enden av skademarerittet.

– Jeg håper å begynne å trene med laget igjen til uken, så forhåpentligvis kan jeg få noen innhopp på andrelaget om ikke så altfor lenge, forteller Martinsen.

Han er nå grundig lei av ergometersykkelen, og vil spille fotball igjen.

– Jeg har syklet nok til å delta i både Nordsjørittet og Tour des Fjords føler jeg selv, og Hallvard Grova (medisinsk ansvarlig) sier at jeg er i fysisk god nok form til å spille, og det er jo det jeg selv vil også, sier Martinsen.

LES OGSÅ: Vikings glemte milliontabbe