Matchvinner i Sudden Death

Oilers slo Sparta med 3-2 etter Sudden Death i et skikkelig hockeydrama mandag. Greg Mauldin ble matchvinner etter 68 minutter med hockey. Nå står det 2-1 i kamper til Sparta før den fjerde kvartfinalen onsdag. Hvordan kampen var kan du se i denne saken.

Bilde 1 av 2

4. periode:

68 min.: Mååååååååååååååååååååååååååååååååååååååål! 3-2! Greg Mauldin! Skuddet går borti en Sparta-spiller og setter ut Lillegrend. Er dette vendepunktet? Vi kommer tilbake med reaksjoner.

66 min.. Strålende defensiv jobb av Morley som tar igjen og takler Kristiansen på vei gjennom.

65 min.: Enorm sjanse for Oilers. Skudd og retur som Lane setter inn. Men da er det blåst. Buret ute av stilling. Oilers-spiller som flyr inn i målet og får det ut av stilling. Morley mener jeg.

65 min.: Skudd i masken på Holm og over vantet.

63 min.: Steinhard backhand fra nesten død vinkel fra Mauldin. Lane pirker i Lillegrend. Det blir gruff i etterkant, men ingen utvisninger.

62 min.: Sparta presser. Oilers heldige to ganger som ikke får utvisninger mot.

61 min.: Det står 41-22 i skudd etter 61 spilte minutter. Oilers klart best her, men trafikken har ikke vært der.

61 min.: Vi er i gang igjen! Sist lagene spilte overtid i DNB Arena scoret Tommy Kristiansen etter fem minutter. Er det Oilers sin tur denne gangen?

3. periode:

60 min.: Pause før Sudden Death starter om 18 minutter. I sluttspillet er det hele perioder til en avgjørelse faller. 2-2 etter ordinær tid.

59 min.:Sinnsyk sjanse til Sparta med 11 sekunder igjen. Pucken ligger fri på blankt! Hvordan gikk den ikke inn?? Sparta vil ha video på den, men skjer ikke noe.

59 min.: Siste minutt av ordinær spilletid.

58 min.: Den scoringen må smake ekstremt godt for Lane! Perfekt måte å komme tilbake på. Kan være nettkjenningen som redder sesongen det.

57 min.: Mååååååååååål! 2-2! Oilers får betalt på direkten! Pucken lempes på mål fra distanse og går rett inn fra Phil Lane! Gamblingen til Bjorkstrand med å kjøre ham inn har betalt seg!

57 min.: Oilers tar ut Holm med 2.38 igjen. Dropp i offensiv sone.

57 min.: Maildin med skudd. Rett på Lillegrend. Det blir for enkelt uten trafikk. Nå tar Oilers timeout.

56 min.: Sparta spiller meget smart. Oilers ser hjelpeløse ut. Dessverre.

54 min.: Har hockeyekspert Glenn Åsland ved min side. Han peker på at han ikke kommer på noe lag som har kommet tilbake fra 0-3 i kamper i Get-ligaen.

54 min.: Hvorfor valgte ikke Oilers Frisk heller?

54 min.: Forsberg tilbake på isen for Oilers.

52 min.: Lagace misser alene gjennom, og Sparta kontrer. Retur på blank. Helt ufattelig redning fra Holm. Der kunne det vært over og ut for Oilers!

50 min.: Oilers får en god sjanse med tre Sparta-spillere kaster seg foran mål. Det virker på et sett som om de vil det mer enn Oilers.

49 min.: Oilers skaper fint lite og ingenting. Forsberg ises ned på benken nå.

47 min.: Forsberg av isen. Fryktelig vondt i hånden så det ut som.

45 min.: Hoff sendes på hodet inn i buret av Knold. Men blir ikke utvisning. Buret ute av stilling. Dommerne må til med drill.

44 min.. Farlig Sparta-angrep med pass ut fra bak mål og ut. Oilers heldige der.

41 min.: Endelig en Oilers-spiller inne foran mål! Forsberg inne på styring.

41 min.: 3. periode i gang. Nå er det ikke noe kjære mor her. Denne må Oilers vinne. Ellers er det nok duket for ny tidlig sommerferie.

2 periode:

40 min.: Pause. 30-13 i skudd totalt.

39 min.: Oilers fulltallige.

37 min.: Tilløp til masseslagsmål! Morley havner i fryseboksen. To for roughing og to for slashing.. Burlon slår følge. Krysstakling. Scott Allen får en pause. Slashing.  Det samme får Emil Lilleberg. Roughing. Oilers i undertall. Fem mot fire i 2 minutter.

36 min.: Didrik Svendsen snakker på seg en 10 minutter for dårlig oppførsel.

33 min.: Lorentzen kommer løs alene, men Lillegrend redder!

30 min.: Oilers virker å ha tålt dårlig å få et par på trynet etter at de tok ledelsen. Skjør selvtillit.

29 min.: Sparta på vei gjennom på en kontring, men går i offside.

28 min.: Mååååål! 1-2! I det Sparta blir fulltallige tar Martin Grönberg over pucken og kjører karusell med halve Oilers. Avslutningen mellom beina på Holm.

27 min.: Johannesen lader, men køllen knekker på skuddet.

26 min.: Scott Allen får 2 minutter for tripping. Oilers i overtall igjen.

26 min.: Ny stor Oilers-sjanse. Lane med regien.

25 min.: Offside i målgården på Oilers - etter et nytt godt bytt fra ungdomsrekken. Gi dem mer spilletid! 3. rekken har vært god.

24 min.: Mååååååål! 1-1! Sparta slår tilbake direkte. Oilers står for høyt og Henrik Knold spilles fri på borterste stolpe. Knaller inn 1-1,

24 min.: Snuggerud med en vanvittig ferdigscoret pasning - som Lagacé utrolig nok ikke klarer å sette. Fantastisk redning av Lillegrend! Der skulle det stått 2-0.

22 min.: Mååååååååål! 1-0! Ungdomsrekken utpå. Gjør en kjempejobb og setter opp Snuggerud fra distanse. Han kliner inn pucken. Herlig mål! Vikingstad og Haglund får assistene.

22 min.: Mauldin med en god mulighet på backhand fra kloss hold. Reddes av Lillegrend.

21 min.: Stor sjanse til Sparta. Holm på vei feil vei, men redder skuddet. God inngripen.

21 min.: Spillet i gang igjen.

1. periode:

20 min.: Slutt på første periode 15-2 i skudd. Likevel er det ikke noen fantastisk periode av Oilers. Et Sparta som rygger og lar dem skyte. Men de kommer ikke ofte nok til i de rette situasjonene og med trafikk foran Lillegrend.

18 min.: Sparta fulltallige.

17 min.: Oilers sliter igjen med rytme og flyt i overtallet.

16 min.: Avventende utvisning Sparta. Tommy Kristiansen. Var borti Holm - som mistet masken. Får for interference.

15 min.: Mauldin løs. Skyter rett på keeper. For enkelt.

14 min.: Lane skjærer rett på mål og skyter. Lillegrend redder, men stor sjanse og fin prestasjon. For et comeback det hadde vært!

13 min.: Powerbreak.

12 min.: Sparta fulltallige.

12 min.: Så får Sparta sine to første forsøk i undertall. Holm blokkerer begge.

12 min.: Oilers hadde fortjent mål her. 9-0 i skudd! Dominerer.

11 min.: Mauldin løs. Prøver seg med et skudd opp i nærmeste kryss. Går over.

10 min.: I det Sparta blir fulltallige ryker Tommy Kristiansen på en krysstakling. Morley har vondt. Mer overtall.

9 min.: Forsberg får en kjempesjanse, men klarer ikke stokke kølle og bein helt på blankt. Pucken kommer litt for fort.

8 min.: Utvisning Sparta. Dyland Zink med 2 minutter for interference. Da får vi se overtallet til Oilers i aksjon.

8 min.: Mauldin med nydelige finter og et godt skudd. 4-0 i skudd til Oilers.

7 min.: Vigier avblåses for håndpass i det Oilers er i ferd med å sette inn et trykk.

5 min.: Det går for tregt i oppspillsfasen med Oilers. For mye på tvers.

4 min.: Burlon spilles fint opp på skuddhold av Mauldin som står bak mål. Dessverre får han ikke god kontakt på skuddet. Lompe.

3 min.: Oilers interreserte i å ta initiativet i starten her. Har mest puck, men har ikke fått avsluttet.

1 min.: Kampen er i gang i DNB arena. Dette er oppgjøret Oilers må vinne. Ellers henger dette i en syltynn tråd.

Før kampen:

Det er første gang denne sesongen at Mario Lucia vrakes helt. I perioden før sluttspillet ble han satt ned som reserve og så inn i 3. rekken. Med Lane tilbake etter langt tid ute med hjernerystelse måtte Bjorkstrand velge bort en av utlendingene grunnet kvoten. Det valget falt på Lucia.

Lane går inn i førsterekken med Kristian Forsberg og Jacob Lagacé.

Det er også gjort andre rokkeringer Henrik Medhus har kun status som reserveangriper, mens Robin Haglund Mathisen er inne i 3. rekken - som et resultat av omstokking i 3. rekken og 4. rekken.

Reservekeeper Jonas Wang Wikstøl er også ute. Han erstattes av U21-keeper Fredrik Dretvik (18).

Patrick Ulriksen og Markus Søberg mangler også hos Oilers med skader.

Viktigheten av den andre kvartfinalen er enorm for Oilers. Sparta har vunnet de to første og vil skaffe deg matchpucker til semifinalen dersom de vinner igjen.