Oilers vant overtidsdrama i Narvik

Med 300 sponsorer på bortetur vant Oilers 3-2 mot Narvik, etter overtid. Brady Brassart avgjorde med en perlescoring.

Overtid:

62. min.: MÅÅÅL 2-3 Brady Brassart avgjør det hele! Bolton kommer litt på etterskuddd, og Brassart skyter pucken i mål via stolpen. For en herlig avslutning på kampen. Oilers vinner kampen på overtid. Skuddstatistikken vant Oilers 43-24.

61. min.: Farlige muligheter begge veier, Narvik kommer til den første skuddmuligheten.

61. min.: Offensiv rekke på for Oilers. Zajac, Kissel og Trettenes.

61. min.: Noe av det deiligste med hockey er overtid, og nå får vi oppleve det denne fredagskvelden. Det første laget til å score vinner. Perioden varer i inntil fem minutter, før det eventuelt går videre til straffekonkurranse. Det spilles tre mot tre. Mye is, mann mot mann.

Tredje periode:

60. min.: Perioden er over. Det går videre til overtid i fem minutter. Det skal spilles tre mot tre. Blir det ikke mål i løpet av de fem minuttene vil det bli avgjort på straffer.

60. min.: Det blir mye fram og tilbake.

59. min.: Oilers vinner pucken tilbake, slår til icing.

59. min.: Dropp i offensiv sone. Narvik vinner pucken og setter fart.

59. min.: Zajac blir presset bak eget mål. Klarer å få Narvik-spillerne bort. Setter i gang oppspill.

58. min.: Sveum skyter, Oilers klarer å beholde pucken etterpå.

57. min.: Det virker som at Oilers har fått troen tilbake på seier. Fröberg i Narviks mål får virkelig kjørt seg.

56. min.: For en sjanse! Mauldin drar seg gjennom Narvik, og avslutter.

55. min.: MÅÅÅL 2-2 Brady Brassart utligner for Oilers! Klavestad skyter, Brassart og Ludvig Hoff kriger foran mål. Enkelt og vakkert fra Oilers. Er som regel gode i fire mot fire.

55. min.: Klavestad skyter, Zajac prøver å styre den. Kissel knuffer med en Narvik-back. Tenningsnivået på isen er høyt. Bolton og Kissel får hver sine utvisninger for roughing.

54. min.: Søberg blir presset og sender pucken til icing. Oilers trenger ikke icingpucker og utvisninger nå, om de skal klare å utligne mot Narvik.

54. min.: Narvik kommer to mot én, får avsluttet. Får ikke pucken inn bak Holm.

53. min.: Haglund Mathisen viser hvor skøytesterk han er, kommer først på pucken etter en "dump and chase". Mister pucken på blålinjen like etterpå.

52. min.: Førsterekken holder spillet i offensiv sone for Oilers.

51. min.: Holm kommer seg opp igjen, ser ut til å gå fint med landslagsmålvakten.

51. min.: Kollisjon mellom Bryhnisveen og Holm. Murphy dytter backen inn i Oilers-målvakten.

50. min.: Zajac spiller Brassart inn i offensiv sone. Oilers spiller enkelt. Kommer seg inn i sonen og skyter.

49. min.: Farlig sjanse fra Narvik, Oilers er fullt lag igjen.

49. min.: Falk-Larssen skyter igjen, skaper mye farlig!

48. min.: Søberg gjør en god jobb i undertall. Presser Narvik til å sende pucken ut av offensiv sone.

47. min.: Brødrene Hoff kontrer alene. Ludvig sender pucken på mål, Magnus prøver å styre den, Ludvig jobber igjen på returen. Kaoset er komplett foran Fröberg, og Ludvig Hoff får to minutter for slashing etter knuffingen som oppstår etter blokkeringen.

47. min.: Mauldin spilles opp av Vikingstad. Han skyter, men klarer ikke få pucken forbi Fröberg. Narviks målvakt spiller kanskje sin beste kamp i kveld!

46. min.: Oilers får løsnet skudd, men den ender i buksene på Narvik-backen Bolton.

45. min.: Nok en gang tvinges Narvik til å slå en puck til icing.

44. min.: Oilers er sugne på utligning. Ludvig Hoff tar med seg pucken inn, skyter. Fröberg tar den.

43. min.: Rokseth med kveldens fineste takling så langt! Står opp på blålinjen og smeller ned Engesveen.

43. min.: Mål 2-1 Hurley spilles opp rett foran Holm, og sender Narvik tilbake i ledelsen.

42. min.: Ulriksen får pucken ut av sonen. Oilers får byttet.

41. min.: Dobbeltsjanse for Narvik. Sveum får to minutter for slashing.

41. min.: Der var Engström tilbake på isen.

41. min.: Pucken er droppet for den tredje perioden. Oilers spiller overtall de første elleve sekundene. Rekker trolig ikke å skape noe før Narvik har fullt lag.

Andre periode:

40. min.: Perioden er over. Det står fortsatt 1-1 i Nordkraft Arena. Oilers har vært nær scoring flere ganger, og vant skuddstatistikken i andre periode 22-4. Det ligger en Oilers-scoring i luften.

40. min.: Zajac og Trettenes styrer overtallet til Oilers, med stødig hånd. Skaper mange sjanser, men klarer ikke å få pucken forbi Fröberg.

39. min.: Vikingstad blir spilt alene med keeper, men blir slashet av Engström. To minutter til Narvik-backen. Fin pasning fra Zajac til Vikingstad!

38. min.: Narvik tvinges til å slå en icingpuck.

37. min.: Oilers har mer trafikk på målet i forbindelse med backskudd nå enn i første periode.

37. min.: Strandborg, som ble 18 år denne uken, entrer offensiv sone med et skudd. Vinner først en duell, før han prøver seg.

36. min.: Vikingstad får pucken på vei ut av egen sone. Spiller seg inn mot Narviks mål, og det blir ny dropp i offensiv sone. Unggutten har levert så langt!

35. min.: Dropp i offensiv sone for Oilers. Vikingstad, Magnus Hoff og Mauldin spiller sammen nå.

34. min.: Nå er Hansen tilbake på isen, og Narvik har fem utespillere igjen.

33. min.: Denne gangen er det Trettenes som skyter. Gode muligheter.

33. min.: Kissel prøver å ta kjøkkenveien. Nær scoring!

32. min.: Hansen får to minutter for slashing mot Mauldin. Overtall for Oilers.

31. min.: Avventende utvisning mot Narvik. Mauldin blir tatt i det han skal skyte. Holm byttes ut med en ekstra utespiller.

30. min.: Historien gjentar seg. Sveum får skutt pucken mot mål, men Fröberg hindrer den fra å gå inn. Oilers fortsetter å holde trykket oppe.

29. min.: Sveum skyter, har en mann inne foran mål. Beholder pucken i laget.

29. min.: Begge lag spiller mye på overganger.

28. min.: Leman får en kjempemulighet, men skyter over Oilers-målet.

28. min.: Klavestad og Ulriksen stopper en Narvik-spiller som kontrer. Spilleren ender i målet til Henrik Holm.

27. min.: Fin kombinasjon mellom Vikingstad og Mauldin. Pasningen går til Talge, men han ender ikke opp med pucken.

27. min.: Dropp i egen sone for Oilers. Vikingstad vinner den. Oilers setter fart framover. Klavestad spiller Mauldin fri. Han skyter, men Fröberg redder.

26. min.: Tilbake i egen sone blokkerer Sander Hurrød skudd. Fredrikstad-gutten er uredd.

25. min.: Zajac fortsetter som han pleier. Drar seg inn i offensiv sone og prøver på en smart pasning. Mye krydder fra 27-åringen.

23. min.: Narvik er i angrep, og Oilers avbryter. Kommer seg til offensiv sone hvor Talge skyter, Vikingstad er inne for å styre og jobbe på returen. En stor rekke med Vikingstad, Talge og Mauldin.

22. min.: Rokseth skyter, Trettenes når ikke returen. Kissel får pucken og skyter. Oilers klarer å holde pucken i offensiv sone.

21. min.: Oilers kommer inn i offensiv sone, hvor Ludvig Hoff skyter raskt.

21. min.: Etter få sekunder er Zajac tilbake på isen, Oilers er fullt lag igjen.

21. min.: Brassart taper droppen, og perioden er i gang.

Første periode:

20. min.: Perioden er over. Det står 1-1 i Nordkraft Arena. Narvik leder skuddstatistikken 9-6.

20. min.: Falk-Larssen drar av en Oilers-spiller. Har vokst som hockeyspiller etter juniortiden i Oilers.

19. min.: Gullhjelmbærer Zajac får to minutters utvisning for slashing. Undertall for Oilers.

18. min.: Talge drar til med et skudd. Går over målet.

18. min.: Narviks målscorer, Falk-Larssen, får skutt på Holm. Blokkerer pucken.

17. min.: Rokseth fikk skutt en puck på mål, ellers lite som kom ut av det korte overtallet.

17. min.: Overtall for Oilers i 17 sekunder.

16. min.: Fire mot fire passer Oilers bra. Gode mann mot mann. Duellspillet er viktig i denne kampen.

15. min.: Oilers er i offensiv sone, og Trettenes gir pucken til Bryhnisveen. Han tar med seg pucken inn mot midten, har god tid, og skyter. Fröberg har kontroll.

15. min.: Ny utvsining, denne gangen til Narviks Hurley, for hekting.

15. min.: Markus Søberg får to minutter for slashing. Undertall for Oilers.

14. min.: Mauldin vinner pucken i offensiv sone, et resultat av høyt press. Prøver å spille Vikingstad inne i slottet. Narvik står kompakt, nok en gang. Det er vanskelig for Oilers å spille foran Fröberg.

14. min.: Ludvig Hoff og Narviks Murphy knuffer litt. Begge blir belønnet med to pluss to minutter i utvisningsboksen. Det skal spilles fem mot fem.

12. min.: Fine kombinasjoner. Førsterekken spiller med både dybde og bredde. Trettenes spiller opp Kissel, som prøver å sende pucken til Søberg. Feil fatning så Søberg der.

12. min.: Narvik slår en icingpuck. Oilers setter inn førsterekken.

11. min.: Vikingstad legger pucken ned i rundvantet og er selv først ned på den. Oilers får byttet mannskap.

10. min.: Mauldin gjør det enkelt. Entrer offensiv sone med en pasning, og skyter.

10. min.: Murphy sender en tversoverpasning til Bolton, som skyter. Holm tar den.

9. min.: Mååål 1-1 Nicolai Bryhnisveen blir servert på nydelig vis av Nolan Zajac, og scorer! Zajac tar med seg pucken inn i sonen, drar av sin mann og sender en pen pasning til backkollegaen sin, som utligner for Oilers.

8. min.: Kissel plukker opp en pasning i offensiv sone. Narvik står kompakt, så det blir ikke noen farligheter av det.

7. min.: Zajac tar turen fra egen sone og spiller seg inn i offensiv sone. Får ikke skapt den sjansen han hadde håp om.

6. min.: 20 år gamle Markus Vikingstad vinner sin andre dropp for kvelden, av to. Skaper en god skuddmulighet for Ulriksen, men han skyter før Talge og Mauldin har rukket å komme inn foran målvakten for å dekke sikten.

5. min.: Trettenes prøver på en pen variant, sender pucken inn mot mål hvor Kissel er på vei i stor fart. Rekker ikke tidsnok fram til pucken.

4. min.: Bryhnisveen skyter, en Narvik-spiller blokkerer skuddet. Pucken ender rundt mål, der tar Brassart pucken og holder spillet i gang.

4. min.: Oilers går rett i angrep.

3. min.: Mål 1-0 Svein Petter Falk-Larssen scorer for Narvik. Plasserer seg smart inne foran sin tidligere lagkamerat, Henrik Holm, og får pucken. Den tidligere Oielrs-spilleren har hatt en god sesong i Narvik.

3. min.: Pucken går inn på Holm, som ikke får helt kontroll på den.

3. min.: Niskakangas skyter for Narvik i en rask overgang.

2. min.: Etter nesten minuttet i overtall kommer det første Narvik-skuddet. Holm har full kontroll. Oilers har presset Narvik hardt, på tross av en mann mindre på isen.

1. min.: Oilers-backen Nicolai Bryhnisveen får kampens første utvisning. Knetakling mot eks-Oilers Falk-Larssen. To minutter i undertall for Oilers.

1. min.: Brassart vinner den første droppen, og gullhjelmbærer Zajac kan starte det første oppspillet.

1. min.: Pucken er droppet i Nordkraft Arena. Kampen spilles nå.

Før kampen:

For ishockeybyen Stavanger er det en stor helg som starter i kveld. Både Oilers og Oilers-kvinnene kan ta seriegull i løpet av helgen. Begge spiller også kamper i kveld. Kvinnene møter Hasle-Løren.

Oilers-trener Todd Bjorkstrand sin tankegang om å ta en kamp om gangen kan virke lite ambisiøs. Likevel er det noe av nøkkelen til suksessen som klubben opplever. I kveld kan han ta Oilers et steg nærmere seriegull.

Backen Nolan Zajac har imponert denne sesongen, og spilt seg inn i publikumets hjerter. På 35 kamper har 27-åringen plukket 51 målpoeng. Det er mest i ligaen, og plasserer ham over lagkompis David Morley og Storhamars Patrick Thoresen.

Supporterne ønsker gull, det er ingen tvil om det. Gullet kan komme lørdag eller søndag. Om Oilers vinner kveldens kamp, og Sparta slår Storhamar, blir de seriemestere allerede lørdag. Dersom Oilers vinner i kveld, og Storhamar vinner i morgen, vil Oilers kunne ta seriegull på borteis mot Lillehammer på søndag. Det kan avgjøres ved Mjøsa.

Oilers-kaptein Kristian Forsberg forlot isen med skade under tirsdagens kamp mot Vålerenga. Han er fortsatt ute i kveldens kamp mot Narvik. Det samme gjelder David Morley, Thomas Berg-Paulsen og Jeppe Meyer. Profilen Tommy Kristiansen soner sin fjerde kamp i kveld. Han ble utestengt i seks kamper etter slåsskampen mot Grüners Erik Magnus Sirum.

Forrige kamp i Narvik endte med tap for Oilers. Den siste lørdagen før jul ble en mørk desemberkveld for gjestene. Da kampen var over sto det 2-0 på måltavlen i Nordkraft Arena. Det var sesongens andre Oilers-tap.